stiri Braila – debraila.ro

Cirligea, numit in conducerea Administratiei Porturilor Dunarii Maritime | PNL-istul a renuntat la fotoliul de consilier judetean

Florin Cirligea, prim-vicepresedintele Organizatiei Judetene PNL, este, incepand din 5 februarie, membru provizoriu in Consiliul de Administratiei al Companiei Nationale „Administratia Porturilor Dunarii Maritime” – Galati. Actionar majoritar al companiei este statul roman, prin intermediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor.

In acelasi timp, in Consiliul de Administratie al APDM – Galati au mai fost numiti Viorel Cristovici (patron al unei firme din Tecuci) si George Singhi (afacerist si liderul tinerilor liberali din judetul Tulcea). Totodata, in cursul lunii trecute, Alexandru Gabriel Serban, presedintele Organizatiei Municipale PNL Galati, a fost numit director general al APDM.

„Este un domeniu la care ma pricep si cred ca nimeni nu are vreo indoiala. Braila merita un port turistic si pentru ca acest lucru sa se intample trebuie sa existe vointa. Eu ma voi bate pentru proiectele care vizeaza Braila”, ne-a declarat Florin Cirligea.

Mandatul politicianului brailean este de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, pana la 6 luni

Recent, liberalul a renuntat la mandatul de consilier judetean, evitand astfel o situatie de incompatibilitate. Potrivit legislatiei in domeniu, consilierul local sau consilierul judetean nu poate fi membru al consiliului de administratie la societatile de interes national care isi au sediul sau care detin filiale in unitatea administrativ-teritoriala a alesului local. Fotoliul lasat liber de Cirligea in Consiliul Judetean a fost ocupat de Titi Badiu.

Compania Nationala „APDM” Galati gestioneaza intreaga infrastructura portuara situata pe Dunarea maritima, respectiv terenuri portuare si fronturi de acostare a navelor, incluzand porturile Galati, Braila, Tulcea, Harsova, Isaccea, Mahmudia si bratele secundare Macin, Chilia si Sf. Gheorghe.

Comentarii