stiri Braila – debraila.ro

Cîrligea intră în cursa pentru fotoliul de PRIMAR AL BRĂILEI din partea AUR: „Foarte bine că s-a asfaltat, dar eu văd din altă perspectivă dezvoltarea orașului”

Omul de afaceri Florin Cîrligea (foto) va fi candidatul Alianței pentru Unirea Românilor la Primăria Brăila. La sfârșitul anului trecut, Cîrligea a demisionat din PNL – unde, timp de aproape trei ani, s-a aflat în opoziție față de deputatul Alexandru Popa, liderul liberalilor – și s-a alăturat partidului condus de George Simion. 

Florin Cîrligea a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că va intra în bătălia electorală pentru fotoliul de primar al Brăilei, ironizandu-l pe Nicolae Ciucă, președintele PNL, care a vorbit despre faptul că „Ianca este al doilea cel mai mare județ din județul Brăila”.

„Am plăcerea de a vă anunța că îmi depun candidatura la <<cel mai mare oraș din județul Ianca>>, conform președintelui PNL – adică a municipiului Brăila. Candidez pentru a încerca dezvoltarea municipiului și schimbarea modului de abordare a dezvoltării economice a municipiului Brăila”, a declarat candidatul AUR. 

Cîrligea a subliniat faptul că municipiul Brăila cunoaște „o subdezvoltare economică cruntă și o depopulare masivă”, iar, în acest context, Primăria ar trebui privită „ca o societate comercială în care acționarii sunt cetățenii municipiului Brăila – ei dictează, ei hotărăsc”.

„Trebuie văzut ce își doresc toți brăilenii, nu doar o parte a lor. Probabil că unii au fost încântați că s-au făcut bulevardele. Ok! Foarte bine că s-au făcut, foarte bine că s-a asfaltat – nimeni nu spune că nu este bun acest lucru – dar eu văd din altă perspectivă dezvoltarea orașului Brăila. Aș vrea ca pe străzile și bulevardele făcute, în anii următori, să vedem încă familii cu copii, bunici cu copii și nu numai persoane trecute de prima tinerețe sau de vârsta a treia. O mare problemă a municipiului Brăila este depopularea masivă. (…) Foarte bine că s-au pus panseluțe, că s-au asfaltat străzile – unele au fost făcute mai bine, altele mai rău – cel puțin în anumite zone, calitatea lucrărilor este îndoielnică„, a arătat sursa citată.

Florin Cîrligea a mai subliniat faptul că nu își propune să ducă o campanie negativă și că, începând cu demararea precampaniei electorale, va vorbi despre programul și echipa pe care o are pentru candidatura la Primăria Brăila. 

„Candidatura mea nu este ca să înjur. Trebuie pus ceva în loc! Degeaba spui „Huo!” și că n-a făcut bine dacă nu ai soluții pentru a pune în practică ceea ce îți dorești”, a explicat omul de afaceri de la AUR.

Până la acest moment, în mod oficial, în afară de Florin Cîrligea, și-a anunțat candidatura pentru fotoliul de primar al Brăilei doar PNL-istul Cătălin Canciu, care va candida în tandem cu șeful său de partid – deputatul Alexandru Popa, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean. 

Comentarii