stiri Braila – debraila.ro

CIRC politic a la Braila, pe banii cetatenilor | „Magarule!” | Liberalul Nechita, portavocea Opozitiei in CJ, ar fi vrut sa-l bata pe seful Consiliului Judetean, dupa o sedinta cu scantei

„Magarule!”, i-a strigat consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) social-democratului Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, in timpul celei mai recente sedinte a legislativului judetean. La finalul sedintei, Chiriac sustine ca liberalul a fost la un pas sa-l agreseze fizic pe scarile din interiorul Palatului Administrativ, chiar sub ochii unor consilieri judeteni.

Batalia politica a ajuns mult prea departe in Consiliul Judetean, desi situatii in care s-au aruncat cuvinte grele au tot existat in ultimii trei ani, in special cu Ovidiu Nechita si Francisk Iulian Chiriac in prim-plan. Enervat la culme de unele declaratii ale presedintelui CJ, consilierul judetean Nechita a declansat o ofensiva care a iesit cu totul din tiparul unor contre intre tabere politice adverse, sedinta fiind inlocuita de un scandal ca la usa cortului, in care urletele si jignirile au curs fara oprire.

La sfarsitul lunii trecute, Francisk Iulian Chiriac l-a catalogat pe Ovidiu Nechita ca fiind „demagog” si a vorbit despre faptul ca oponentul sau politic „va gestiona cozonacii si gecile galbene” in interiorul organizatiei PNL. Cunoscut pentru iesirile nervoase si „colorate” din ultimii ani, liberalul a fost scos din minti de „cozonacii si gecile galbene”, subiect pe care Chiriac nu l-a detaliat, si a declansat impotriva sefului CJ, atunci cand l-a avut in fata, o ofensiva greu de descris in cuvinte.

Redam dialogul dintre Ovidiu Nechita si Francisk Iulian Chiriac:

Nechita: „Tinand cont de faptul ca afirmatia pe care ai facut-o, ai facut-o in cadrul CJ, ai facut-o public, despre un consilier judetean, te rog in continuare sa-mi spui cine este sponsorul de care vorbesti (n.r. „Le-a intrat sponsorul la puscarie!”, a spus Chiriac, cu referire la consilierii judeteni Catalin Iordache si Ovidiu Nechita). Pentru ca ai facut o afirmatie publica, inseamna ca stii ceva si te rog, tot public cum ai afirmat, sa spui cine este sponsorul. Lumea a perceput si cel putin acasa, familia m-a intrebat cine este sponsorul meu. Sunt lucruri pe care eu nu le stiu si vad ca tu le stii. Te rog frumos sa spui public cine este sponsorul meu!”

Chiriac: „Domnule consilier, eu stiu foarte multe lucruri, dar o sa le spun… Dumneavoastra nu va spun, o sa le spun organelor competente, ca sa veniti sa dati cu subsemnatul. Avocatul meu mi-a spus sa dau declaratii frumos, ca sa fie totul in regula. Nu va spun eu dumneavoastra!”

Nechita: „Intr-o institutie publica, platit de noi, ai facut o afirmatie. Tot public, tot in aceeasi institutie, te rog sa spui cine este sponsorul!”

Chiriac: “Dumneavoastra nu va spun, o sa ne vedem in alta parte si o sa va spun cine e sponsorul.

Nechita: „Domnul? Alo?”

Chiriac: „Domnule consilier, nu sunteti aici la usa cortului, la PNL, ca sa faceti dumneavoastra ordine! Va rog frumos! Luati loc!”

Nechita: „Spune cine este sponsorul! Nu ti-e rusine?”

Chiriac: „Nu imi este rusine! Dumneavoastra nu va e rusine?”

Nechita: „Pai sa-ti fie rusine! Nu ai muncit toata viata ta, numai la stat ai fost, habar n-ai ce inseamna munca! Sa-ti fie rusine, sa vii tu, dupa atatia ani de zile de munca, sa-mi spui tu mie ca am sponsor! Magarule!”

Chiriac: „Calmati-va!”

Nechita: „Nu-ti permit! In primul rand diferenta de varsta dintre noi si experienta care este! Nu-ti permit tie, dupa atatia ani de zile, sa vii sa-mi spui mie ca am un sponsor! Diferenta intre mine si tine e ca eu stiu sa muncesc!”

Chiriac: „Domnule consilier, eu inteleg ca nu va iese reteta la cozonaci. Sunt de acord!”

Nechita: „Poftim? Tu nu vezi ca esti penibil, mai omule, ce discuti tu intr-o sedinta de CJ…”

Chiriac: „Eu inteleg ca vestele galbene nu sunt foarte galbene. Luati loc, ca o sa ne vedem in alta parte.”

Seful CJ: „A fost la un pas de a ma agresa fizic pe scarile institutiei”

Dupa primul schimb de replici a urmat un altul, „inaugurat” de momentul in care liberalul Ovidiu Nechita i-a oferit presedintelui Consiliului Judetean un cozonac si o geaca galbena.

Dupa ce i-au fost trantite „cadourile” pe masa de prezidiu, Chiriac a lasat sa se inteleaga ca subiectul „cozonacilor si gecilor galbene” are iz penal, avandu-si originea in campania electorala pentru alegerile europarlamentare, fara insa sa intre in detalii.

„O sa-ti spun eu in particular despre ce faci tu, cu toate firmele… Esti foarte prost informat. Cel care iti da informatiile, ti le da prost si tu ca un batlan le ingiti”, a replicat consilierul judetean PNL.

„Nu v-a iesit reteta la cozonaci si sunteti foarte suparat…”, a continuat Chiriac.

La aproximativ jumatate de ora dupa finalul sedintei, presedintele Consiliului Judetean a postat pe o retea de socializare un mesaj in care a precizat ca Ovidiu Nechita a vrut „sa-si verse frustrarile prin atac fizic”, povestind cum liberalul a fost la un pas sa-l loveasca, incidentul petrecandu-se pe scarile din interiorul Palatului Administrativ.

„Dupa trei ani de zile in care am acceptat cu rabdare declaratiile demagogice si uneori impertinente la adresa mea si a familiei mele, am luat hotararea sa reactionez pentru ca nu mi se pare corect ca aceasta situatie sa continue. Raspund cu aceeasi moneda celor care cred ca prin declaratii si circ facute in plenul consiliului judetean isi pot face imagine si publicitate in randul locuitorilor judetului Braila. Faptul ca am inceput sa raspund si sa spun adevarul asupra unor nereguli savarsite de unii in administratiile trecute, cand detineau functii publice, i-a determinat pe acestia sa recurga la limbaj licentios, ba chiar si la violenta. Astazi, dupa sedinta ordinara, dl. consilier PNL OVIDIU NECHITA a fost la un pas de a ma agresa fizic pe scarile institutiei pe care o conduc, martori fiind colegii consilieri. Doar interventia acestora l-a oprit pe dl. Nechita sa isi verse frustrarile prin atac fizic”, a aratat sursa citata.

Totodata, Chiriac a cerut conducerii PNL „sa ia atitudine fata de acest coleg violent”.

„E inadmisibil ca intr-o sedinta publica, un consilier sa promoveze violenta fizica si verbala, sa se comporte ca in haita si in loc sa voteze proiecte de hotarare sa jigneasca electoratul care l-a votat si colegii consilieri. In continuare militez pentru proiecte de dezvoltare a judetului Braila si pentru pastrarea decentei in cadrul plenului Consiliului Judetean”, a conchis seful CJ.

In timpul sedintei CJ, atunci cand Ovidiu Nechita se manifesta in modul caracteristic, consilierii judeteni PNL, colegii sai de partid, au incercat de mai multe ori sa il opreasca, insa nu au reusit. In sedinte precedente, cand vorbea pe un ton mai mult decat ridicat sau folosea cuvinte deloc demne pentru un ales local, nici macar consilierul judetean Alexandru Danaila, presedintele Organizatiei Judetene PNL, care a absentat la sedinta „cozonacilor si gecilor galbene”, nu razbea in a-l calma pe Nechita, desi, de multe ori, il tragea la propriu de maneca.

Comentarii