stiri Braila – debraila.ro

Ciolacu, seful PSD, la podul de la Braila: „Fara sa stie nimeni, in ultimele ore de mandat ale lui Tudose, s-a semnat contractul. Va spun ce stiu eu. Eram vicepremier in Guvernul lui Tudose”

Vizita politico-guvernamentala la podul suspendat de la Braila. Marcel Ciolacu, liderul PSD si presedintele Camerei Deputatilor, insotit de ministrii social-democrati de la Transporturi, Agricultura si Sanatate, au mers, vineri seara, pe santierul celui mai mare proiect de infrastructura din Romania ultimilor trei decenii.

Ciolacu, Grindeanu, Chesnoiu si Rafila au fost insotiti de europarlamentarul brailean Mihai Tudose, vicepresedinte PSD, dar si de sefii administratiei locale – primarul Marian Dragomir, Francisk Iulian Chiriac – presedintele Consiliului Judetean si prefectul Iulian Timofei.

Marcel Ciolacu a sustinut o conferinta de presa in care a vorbit despre un episod din ianuarie 2018, atunci cand era vicepremier in Guvernul condus de Mihai Tudose. Demis la ordinul lui Liviu Dragnea, Tudose, inainte sa isi adune lucrurile din biroul de la Palatul Victoria, a aranjat semnarea contractului pentru podul suspendat de la Braila.

„Sunt ferm convins ca v-ati saturat de politicienii care vin in pelerinaj la acest pod. Eu o sa va povestesc ce stiu eu despre realizarea acestui pod. Sorin Grindeanu a fost desemnat de PSD ca sa fie premier si cred ca in fisa de acuzatii a fost – e pentru prima oara cand se spune – si faptul ca a transferat 500 de milioane de euro de la ITI Delta Dunarii. Acesti bani s-ar fi pierdut, s-ar fi dat inapoi la Comisia Europeana. Acest transfer s-a facut in urma unei vizite a premierului Grindeanu la Braila, cu Mihai Tudose, care era ministru al Economiei. Cand a ajuns premier, Mihai Tudose a avut inspiratia sa ma ia si pe mine vicepremier. Dupa cateva luni, am fost chemati de conducerea superioara de partid, infierati proletar si am inteles mesajul. Eu si Mihai Tudose ne-am urcat in masina, ca sa plecam la Guvern, sa ne luam pozele copiilor si ficusul. In drum spre Guvern, fara sa stie nimeni, am facut o deviere aranjata la ministerul Transporturilor, unde, in ultimele ore de mandat ale lui Tudose, s-a semnat contractul pentru acest pod. Acum, cu totii venim in pelerinaj. Am vrut sa se stie acest istoric, trait de catre mine. Este o realizare imensa pentru toti romanii. Este o lucrare de amploare”, a declarat Ciolacu.

Totodata, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a relatat faptul ca „lucrarile la pod sunt platite la zi”.

„Asa cum ne-au anuntat si constructorii, acea mica intarziere in montarea tablierelor va fi recuperata, astfel incat in decembrie (n.r. 2022) sa putem sa dam podul in circulatie”, a subliniat Grindeanu.

Comentarii