stiri Braila – debraila.ro

CINE VA ASFALTA STRAZILE BRAILEI? | O firma specializata in comertul cu peste, dar dotata recent cu utilaje, patronata de concesionarul Lacului Blasova si firma unui fost deputat PDL de Galati

Licitatia pentru asfaltarea si plombarea strazilor din municipiu a fost castigata de o asociere formata din doua firme, care a pus pe masa Primariei pretul cel mai mic. Este vorba despre Micatis Prod S.R.L Braila si Constructia S.A. Tecuci.

Primarul Marian Dragomir a semnat contractul de aproximativ 5,5 milioane de lei (fara T.V.A), urmand ca dupa constituirea garantiei, respectiv 10% din valoarea contractului, sa fie emis ordinul de incepere a lucrarilor.

Micatis Prod, firma lui Aurel Gropeneanu – concesionarul Lacului Blasova

Aurel Gropeneanu si sotia sa, Stanuta, sunt administratorii si asociatii firmei care are ca obiect principal de activitate comertul cu amanuntul al pestelui, crustaceelor si molustelor in magazine specializate. Micatis Prod, infiintata in 1998, avea in 2016 o cifra de afaceri de 2,1 milioane de lei si un numar mediu de 11 angajati.

Totusi, Micatis Prod a achizitionat in ultimul an numeroase utilaje de asfaltare, participand la licitatii in judetele Braila si Galati.

Gropeneanu a devenit cunoscut opiniei publice in 2005, cand o alta firma pe care o detine, respectiv Gropeneanu Com S.R.L, a castigat concesionarea pe 10 ani a Complexului Lacul Blasova, format din 310 ha teren si 375 ha luciu de apa.

In 2016, la inceputul anului, a avut loc licitatia pentru concesionarea pe o perioada de 15 ani a complexului din Insula Mare a Brailei, dreptul de concesiune ajungand tot la Gropeneanu, care a participat cu doua societati, Gropeneanu Com si Micatis Prod, cea care va asfalta strazile din municipiu.

Gropeneanu Com are in administrare o suprafata de peste 4.000 de ha, inclusiv in Republica Moldova. Firma apare si pe lista sponsorilor PSD din 2014, finantand cu 30.000 de lei campania electorala a lui Victor Ponta pentru alegerile prezidentiale.

Constructia S.A., firma unui fost deputat PDL, abonata la bani publici

Cea de a doua firma din asociere a fost infiintata in 1994 si il are ca unic asociat pe Petrea Constantin, fost deputat PDL de Galati in legislaturile 2004-2008 si 2008-2012. In 2012, fostul parlamentar, de profesie inginer, a mai incercat, fara succes, sa obtina un mandat, candidand pe lista ARD (PDL-FC-PNTCD).

Constructia S.A. are sediul in Tecuci, unde a si castigat numeroase contracte din bani publici in perioada in care Petrea era in Parlament. Firma a obtinut contracte babane, chiar si prin incredintare directa, si de la primariile localitatilor din jurul Tecuciului.

Potrivit unui articol Gandul din perioada in care Petrea Constantin era parlamentar, firmele sale,  Building Style Com S.R.L si Constructia S.A., „au acaparat tot ce inseamna lucrare de constructie pe banii consiliilor locale din localitatile aflate in nordul judetului Galati”.

Societatea fostului deputat, care are ca obiect principal de activitate lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale, avea anul trecut o cifra de afaceri de aproape 9,2 milioane de lei si un numar mediu de 31 de angajati.

Comentarii