stiri Braila – debraila.ro

Chiriac, seful judetului: ”Mai mult de jumatate dintre functionarii din CJ Braila stau degeaba, nu isi fac treaba. Eu nu pot sa fac nimic”

Presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a afirmat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca ”mai mult de jumatate dintre functionarii din CJ stau degeaba si nu isi fac treaba conform fisei postului”, sustinand ca nu poate lua niciun fel de masura impotriva celor care merg pe principiul ”timpul trece, leafa merge”.

”Colegii functionari publici sunt in ritmul lor, acelasi ca anul trecut, la ralanti. Am avut speranta ca prin venirea mea, prin experienta mea, atat din privat, cat si guvernamentala, li se va schimba mentalitatea. M-am inselat! Se pare ca au mai multe beneficii si drepturi decat obligatii. Sper ca in curand Parlamentul va vota modificarea Codului administrativ, astfel incat raspunderea pe parte de implementare sa vina catre functionarii publici, nu catre conducatorii autoritatilor publice locale. Nu este corect ca sefii sa scrie caiete de sarcini, sa urce pe SEAP, ci este in fisa de post a functionarului public. Nu ca nu actioneaza rapid, ci nu fac nimic (n.r. functionarii CJ). Una dintre metodele de sanctionare este Comisia de Disciplina, din care tot ei fac parte. Timpul trece, leafa merge. Este o situatie generala in CJ Braila. Cred ca e si in alte consilii judetene. Din punctul meu de vedere, mai mult de jumatate dintre functionarii din CJ stau degeaba si nu isi fac treaba conform fisei postului. Evaluarea lor e facuta de seful lor ierarhic, care e tot functionar public. In momentul de fata, eu nu pot sa fac nimic. Le cer ceva si ei amana sau spun ca nu au cadru legal. De exemplu, eu le spun ca trebuie sa achizitionam aceasta sticla de apa, ca este in programul de guvernare local, iar el nu vine sa imi spuna ca se poate face, in variantele a, b si c, ci el imi spune ca nu stie, ca trebuie sa caute legislatie”, a declarat Chiriac.

Seful CJ a mai adaugat faptul ca secretarul judetului, care coordoneaza activitatea functionarilor din institutie, nu vede aceasta situatie: ”Mi-a spus ca nu e adevarat, ca ei muncesc si sunt o echipa. Au fost invatati ca doar unii sa munceasca.”

Comentarii