stiri Braila – debraila.ro

Chiriac, seful CJ: „Tare rau e in pietele inchise si in scoala, dar tare bine e la pacanele… Definitia haosului e Guvernul PNL!”

Social-democratul Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, a criticat noile restrictii care vor intra in vigoare incepand cu 9 noiembrie, in special masura care prevede suspendarea activitatii in pietele inchise. 

„De cateva luni, cand vine vorba de restrictii, vorbim si de numeroase semne de intrebare, de dezbateri in spatiul public, de haos. Definitia haosului e Guvernul PNL! De ce? Pentru ca Guvernul nu explica masurile luate, ceea ce e foarte grav intr-o criza. Nu poti sa spui facem asa fara sa explici de ce! Explica… Mai ales daca ai un studiu semnat de specialistii X si Y care spune clar ca rata de infectare e cea mai mare in pietele inchise sau in scoli. E un haos total! Doamna Anisie, cea cu lectii la televizor in casele fara curent, spune ca rata de infectare in scoli este sub 1%, dar Guvernul Orban inchide scolile. In supermarket nu ne infectam, dar ne infectam in pietele inchise? Primarul Dragomir s-a implicat si a venit cu niste solutii, presat de situatie. Nu a lasat micii producatori si comercianti in aer, asa cum isi doreste Guvernul PNL. De ce nu s-a dus nimeni de la PNL sa discute cu cei din piete? S-a dus primarul. Nu s-au dus pentru ca, asa cum am zis, ei n-au nicio treaba cu explicatiile. PNL doar ordona si atat! Asa nu se poate!”, a declarat Chiriac.

Totodata, seful judetului a mentionat faptul ca sustine respectarea masurilor de combatere a raspandirii noului coronavirus, insa pe cele „care au cap si coada”.

„Trebuie sa ne protejam! Acest lucru este clar si trebuie sa respectam tot ce spun medicii specialisti, lucrurile care au fost tot spuse in ultimele luni. Vorbesc de masuri care au cap si coada! Daca Guvernul PNL e iresponsabil, noi trebuie sa fim responsabili. Totusi, asta nu inseamna ca toti trebuie sa inchidem gura daca Guvernul vine cu masuri care, sincer, par rupte de realitate. Avem specialisti importanti in tara, insa… vin alegerile si, din pacate, dicteaza componenta electorala”, a concluzionat Francisk Iulian Chiriac.

Comentarii