stiri Braila – debraila.ro

Chiriac, seful CJ: „290 milioane de euro – valoarea investitiilor din judetul Braila, fara municipiu, pentru care s-au semnat autorizatii de construire in 2018”

Datele au fost comunicate de presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac (foto), in cadrul unei conferinte de presa si sunt valabile pentru perioada 2 ianuarie-21 decembrie 2018, fiind vorba atat de investitii publice, cat si private.

De la construirea unei locuinte sau unui magazin si pana la asfaltarea drumurilor comunale sau amenajarea unui parc, in comunele judetului Braila s-au eliberat autorizatii de construire pentru investitii a caror valoare depaseste 937.000.000 de lei.

„Poate multora cifrele acestea nu spun nimic, insa pentru realizarea acestor investitii este pus in miscare un circuit amplu, de la achizitionarea materialelor de constructii, la resursa umana – deci locuri de munca, la taxe si impozite”, a declarat Chiriac.

Totodata, in cazul unora dintre investitii, derulate tot in afara municipiului, autorizatiile de construire sunt eliberate de catre Consiliul Judetean. Aici, datele arata ca a fost vorba despre investitii a caror valoare se apropie de 398.000.000 de lei.

„Totalul este, daca vorbim in euro, de 290 milioane. Eu cred ca este o suma care spune multe, numai daca ne gandim ca proiectul podul peste Dunare are o valoare estimata la aproximativ 500 milioane de euro”, a conchis sursa citata.

Comentarii