stiri Braila – debraila.ro

Chiriac, presedintele CJ: „Spitalul Judetean nu va putea fi reabilitat pana in 2020” | Pana acum, Chiriac nu a facut nimic pentru demararea proiectului

Presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a afirmat recenet, in cadrul emisiunii „Fata-n fata”, la Realitatea TV Galati-Braila, ca reabilitarea corpurilor A si B ale Spitalului Judetean nu va fi finalizata pana in 2020, in acest moment neexistand nici macar documentatia care sa arate costul investitiei si nici sursa de finantare. Totusi, seful CJ a tinut sa precizeze ca vrea ca spitalul „sa arate uman, astfel incat pacientii sa se simta mult mai bine”.

„Eu mi-as dori ca pana la sfarsitul anului sa avem un plan, un proiect, despre cum va arata spitalul, astfel incat sa putem da drumul la partea de DALI (Documentatie de avizare ale lucrarilor de interventie), sa stim cat ne costa reabilitarea intregului pavilion A. Mi-as dori sa mergem in paralel si cu reabilitarea pavilionului B, caci si acela arata foarte foarte rau.  Dupa ce avem toate datele, avem cele trei categorii de surse pe care ne dorim sa le accesam: fonduri europene, programe guvernamentale si banii CJ. Va fi foarte dificil ca intreg spitalul sa fie reabilitat pana in 2020, nu poate fi reabilitat. Reabilitarea va fi facuta cu cu pacientii in spital, trebuie sa inchidem anumite segmente, va fi nevoie de avizul Directiei de Sanatate Publica, vor fi formate alte circuite ale pacientilor. Nu va fi usor nici pentru noul manager, nici pentru medici”, a spus Chiriac.

La scurt timp dupa instalarea in fotoliul de presedinte al CJ, social-democratul a mentionat in numeroase randuri ca isi doreste sa reabiliteze Spitalul Judetean.

Comentarii