stiri Braila – debraila.ro

Chiriac, presedintele CJ, ironic: „L-as propune pe Canciu ministru al Educatiei. Jongleaza printre directori, directori adjuncti”

Presedintele Consiliului Judetean, Francisk Iulian Chiriac, l-a ironizat, in cadrul unei conferinte de presa, pe inspectorul scolar general Catalin Canciu, afirmand ca l-ar propune pentru fotoliul de ministru al Educatiei, pentru a scoate invatamantul romanesc „din umbra”.

Canciu a eliminat din organigrama Centrului Scolar de Educatie Incluziva, institutie aflata in subordinea CJ, postul de director adjunct, fara sa se consulte cu Chiriac.

„Eu am aflat „pe surse”. Pe invatamant este o situatie de nedescris, care mie mi se pare anormala. Niciodata nu i-am cerut inspectorului general Canciu sa schimbe un director cu un membru de partid, ci am dorit o consultare in legatura cu manageriatul institutiilor din subordinea CJ. Canciu mi-a zis ca nu e o problema, ca ne consultam, dar nu a fost nicio consultare. Dansul, in continuare, jongleaza printre directori, directori adjuncti. Cred ca are un sistem propriu integrat pe ceea ce inseamna invatamantul brailean si ar fi bine sa ne explice si noua incotro vrea sa ajunga. Daca are un plan de management foarte bun, eu l-as propune ministru al Educatiei si ar scoate invatamantul din umbra. Ne-a scos postul de director adjunct si a ramas doar director. A ajuns la hotararea ca e mai bine sa fie doar un director, desi acolo e o situatie delicata”, a spus presedintele CJ.

Comentarii