stiri Braila – debraila.ro

Chiriac merge pe mana unui tanar: Ionut Ciprian Dobre, propunerea PSD pentru al doilea fotoliu de vicepresedinte al CJ, ocupat pana acum de ALDE

Braila are un nou Consiliu Judetean, dupa ce consilierii judeteni alesi si presedintele ales Francisk Iulian Chiriac, carora instanta le-a validat mandatele, au depus juramantul.

Ceremonia s-a desfasurat, luni dimineata, in Sala Mare a Palatului Administrativ, in prezenta subprefectului cu atributii de prefect Simona Draghincescu. La eveniment au mai participat primarul Marian Dragomir si deputatii social-democrati Mircea Florin si Nicu Nita.

Consiliul Judetean este format din 30 de consilieri judeteni, fata de 33 in mandatul anterior, la care se adauga si presedintele Francisk Iulian Chiriac, care a fost ales uninominal si are drept de vot.

Intrucat PSD detine majoritatea in legislativul judetean, avand 17 mandate, cei doi vicepresedinti ai CJ vor fi social-democrati. De cealalta parte, PNL a obtinut 10 mandate, in timp ce PMP are 3 consilieri judeteni.

Ionel Epureanu, vicepresedinte in mandatul anterior, va ramane pe functie, urmand sa fie ales in urmatoarea sedinta. Tot atunci, va fi ales si cel de al doilea vicepresedinte, fotoliu care, din 2016 si pana acum, a apartinut ALDE, in urma negocierilor politice.

Potrivit unor surse politice, propunerea PSD pentru al doilea vicepresedinte este Ionut Ciprian Dobre, in varsta de 38 de ani, de profesie jurist.

Dobre se afla la primul mandat de consilier judetean.

Comentarii