stiri Braila – debraila.ro

Cel de-l saselea copil cu sindrom hemolitic uremic este in stare grava, dar stabila / MS pregateste masuri de prevenire, diseminate in scoli

Ministerul Sanatatii a anuntat sambata, prin intermediul unui comunicat de presa, ca cel de-al saselea copil care are confirmat ca diagnostic sindromul hemolitic uremic este in stare grava, dar stabila, si ca institutia pregateste masuri de prevenire impreuna cu Ministerul Educatiei, care vor fi diseminate in toate unitatile de invatamant.

Copilul de un an si patru luni, din Mioveni, transferat la data de 24 februarie la Spitalul „Marie Curie” de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, este internat in sectia de terapie intensiva si este supus procedurilor de dializa peritoneala.

„Specialistii Ministerului Sanatatii, impreuna cu reprezentantii Ministerului Educatiei, pregatesc un set de masuri si recomandari care va fi diseminat in unitatile scolare prin inspectoratele scolare judetene, in cel mai scurt timp. Masurile se refera la norme privind comportamentul in comunitate, norme de igiena personala si educatie sanitara”, se arata in comunicatul citat.

Comentarii