stiri Braila – debraila.ro

CAZ ULUITOR | O femeie din Germania s-a ratacit pe un camp din judetul Braila, langa Tufesti

O femeie, in varsta de 49 de ani, din Germania a fost gasita, in seara zilei de 26 octombrie, intr-o orezarie din apropierea comunei brailene Tufesti.

Politistii braileni, sesizati prin 112 de catre un barbat care efectua lucrari agricole, au gasit-o pe femeia care nu avea acte de identitate asupra sa, nu vorbea limba romana si nu stia cum a ajuns in zona.

Femeia de nationalitate germana a fost condusa la sediul Biroului pentru Imigrari, declarand ca a intrat pe teritoriul tarii pe la frontiera de nord-vest si a calatorit prin mai multe orase, cu mijloace de transport in comun.

Se pare ca venise in Romania in scopuri turistice.

Femeia nu a putut oferi detalii despre imprejurarile in care si-a pierdut documentele de identitate.

In acest context, politistii de imigrari au efectuat verificari, prin intermediul Biroului National Interpol – Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala si a Punctului de Contact Oradea – Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, in urma carora au stabilit ca femeia este cetatean al unui stat membru al Uniunii Europene, respectiv Germania.

Avand in vedere ca, potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 102 din 14 iulie 2005 privind libera circulatie pe teritoriul Romaniei a cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European si a cetatenilor Confederatiei Elvetiene, cetatenii Uniunii Europene care intra pe teritoriul Romaniei beneficiaza de drept de rezidenta pentru o perioada de pana la trei luni de la data intrarii in tara, fara indeplinirea vreunei conditii suplimentare, femeia a fost indrumata sa se adreseze misiunii diplomatice in vederea obtinerii unui document de identitate in baza caruia sa poata parasi teritoriul Romaniei.

Comentarii