stiri Braila – debraila.ro

CAZ CIUDAT | Brailean RETINUT de politisti dupa 3 luni de la momentul cand a fost prins baut si cu permisul suspendat la volan | Parchetul l-a plasat sub control judiciar! | Politia refuza sa explice situatia

Un barbat acuzat de mai multe infractiuni la regimul rutier a fost retinut de politisti dupa mai multe luni de la savarsirea acestora. Este vorba despre un brailean care s-a urcat baut la volan de doua ori – in mai 2021 si decembrie 2020, dar care a ajuns in spatele gratiilor abia pe 5 august.

Cazul este unul ciudat, tinand cont de faptul ca, potrivit practicii, retinerea, in cazul infractiunilor la regimul rutier, se face la scurt timp dupa momentul in care individul este surprins incalcand legea, respectiv dupa audiere.

Politia a comunicat, in cursul zilei de vineri, 6 august, faptul ca braileanul in cauza a fost tras pe dreapta de politistii Sectiei 1 Politie Rurala pe 9 mai, in jurul orei 00:20, pe raza comunei Silistea. La acel moment, rezultatul testarii cu aparatul etilotest arata o imbibatie alcoolica de 0,7 mg/l alcool pur in aerul expirat. Tot atunci, oamenii legii au constatat ca individul avea dreptul de a conduce suspendat, deschizand dosar penal sub aspectul savarsiri infractiunilor de conducere a unui vehicul avand dreptul de a conduce suspendat si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

Mai mult decat atat, braileanul mai fusese prins baut la volan si in decembrie 2020, tot in comuna Silistea, cu o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Totusi, atunci, pe 9 mai, politistii nu l-au considerat pericol public si, in consecinta, nu l-au retinut pe sofer, ci abia dupa trei luni de zile. 

Am incercat sa aflam care a fost motivul retinerii chiar de la Politie, presupunand ca barbatul a recidivat si a comis o noua infractiune – fapt care ar explica situatia. Politia a refuzat sa ofere alte detalii in afara celor mentionate mai sus, purtatorul de cuvant al institutiei rezumandu-se la a ne comunica faptul ca „important este semnalul de alarma si adoptarea conduitei preventive”.

Dupa ce si-a petrecut 24 de ore in spatele gratiilor, braileanul nu a ajuns in fata instantei cu propunere de arestare preventiva, ci a fost plasat sub control judiciar de catre procuror. 

Comentarii