stiri Braila – debraila.ro

Cati ASISTATI SOCIALI are Braila? | Primarul Dragomir: „Avem sub 350! Numarul a fost redus substantial”

Primarul Marian Dragomir afirma ca in municipiul Braila sunt inregistrate „sub 350 de persoane asistate social”, dintre care doar aproximativ 70 sunt apte de munca, putand presta activitati in folosul comunitatii.

„In anul 2018, in municipiul Braila avem sub 350 de persoane asistate social, dintre care mai putin de 70 au drept de munca. Diferenta este reprezentata de persoane care au adeverinte medicale, sunt unici intretinatori ai familiei sau sunt in situatii exceptate de lege. Numarul (n.r. asistatilor sociali) a fost redus substantial. Pe cei 70 nu ii putem folosi la diverse activitati, asa cum solicita cetatenii, pe strazi, deoarece limbajul unora dintre ei este absolut suburban si ar genera situatii penibile sau stari conflictuale. Ei sunt folositi, si Consiliul Local Municipal, a aprobat ca sa practice diverse activitati la „Seroplant”, in regim restrans”, a declarat Dragomir.

Edilul a tinut sa mentioneze faptul ca a cerut reducerea numarului persoanelor asistate social prin neplata ajutoarelor pentru cei care nu isi desfasoara orele de munca in folosul comunitatii.

Comentarii