stiri Braila – debraila.ro

Cate doi ani de inchisoare cu SUSPENDARE pentru proxenetii din dosarul „Matache”

Pe 20 noiembrie, magistratii Judecatoriei Braila au dat verdictul in dosarul „Matache”, in care cinci persoane au fost trimise in judecata pentru proxenetism. Este vorba despre Mihai Bogdan Matache, in varsta 38 ani, Andrei Nicusor Iordache zis „Englezu”, de 30 ani, Georgel Simion zis „Gina”, de 29 ani, Dragos Ionut Negreiu, de 30 ani si Marian-Emilian Nicolae, de 34 de ani.

Matache, Iordache, Simion si Negreiu au fost saltati de procurorii Parchetului de pe langa Judecatorie in decembrie 2016, fiind arestati preventiv. Pe Nicolae, anchetatorii l-au cercetat sub control judiciar. Dupa nici o luna petrecuta in spatele gratiilor, si cei patru se aflau in libertate, sub control judiciar, prin hotarari ale instantei.

Judecatorii i-au condamnat pe cei cinci proxeneti la cate doi ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, potrivit portalului instantelor de judecata. Decizia definitiva apartine Tribunalului.

„In baza art.67 alineat 2 cod penal aplica inculpatilor pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art.66 alineat 1 literele „a”, „b” şi „k” cod penal pe o durata de 3 ani”, se mai arata in solutia pronuntata.

Potrivit procurorilor, Matache, Iordache, Simion, Negreiu si Nicolae au obtinut aproximativ 600.000 de euro din practicarea prostitutiei de catre mai multe tinere in tari ca Germania, Elvetia, Austria sau Italia.

Comentarii