stiri Braila – debraila.ro

Catalin Stancu, seful USR Braila, dupa ce a dormit o noapte in masina: „Niste nemernici! Ne-au oprit in localitati, inainte de cod, numai ca sa aiba Arafat ce sa numere masini „salvate” din zapezi! Nea Raede, esti dus!”

Liderul filialei brailene a partidului condus de Nicusor Dan si fost candidat la parlamentare, Catalin Stancu, si-a petrecut noaptea in masina, la iesirea din Slobozia spre Braila. Stancu povesteste cum, marti seara, in jurul orei 21:00, cand codul portocaliu de viscol nu intrase in vigoare, a fost tras pe dreapta de politisti in Iazu, localitate aflata in apropiere de hotarul dintre judetele Ialomita si Braila, transmitandu-i-se ca nu isi mai poate continua drumul.

„Opresc masina pe dreapta sa ma gandesc, sa dau telefoane, sa iau o hotarare. Dupa 10 minute, intorc masina cu gandul sa ajung la Slobozia sa innoptez acolo la vreun hotel.
Sunt oprit din nou de acelasi echipaj, ora era 21 si ceva…
– Mai departe nu puteti merge, imi zice omul. <<Whaaaat?!>>
– Pai mai oameni buni, zic, doar ce am venit! De ce nu pot sa ma intorc?!
– Pai, zice el, mai e putin si se baga codul…
– Dar nu s-a bagat, nu-i asa?
– Nu, dar preventiv… Ordin de la doamna prefect, nu mai iese nici o masina din localitati. Va rog sa parcati masina, va anunt eu mai tarziu cand puteti pleca, acum e vizibilitate redusa…”, a relatat politicianul pe o retea de socializare.

Dupa acest episod, politistii au mai oprit aproximativ 10 vehicule, mai mentioneaza sursa citata: „Mai baieti, care-i treaba? Era vorba ca stam un pic si plecam spre Slobozia…
– Aveti rabdare, imi zice politistul, ca strangem mai multe masini si plecati in coloana dupa o Wola care va pleca spre Slobozia. Va anunt eu!
Buuun! Ma intorc inapoi in masina bucuros ca primisem o explicatie plauzibila si pozitiva. Asta era pe la orele 22 trecute…”

Apoi, dupa ce a stat aproape o ora in masina, asteptand vesti, oamenii legii l-au anuntat pe Stancu ca viscolul si-a intrat in rol si toate drumurile au fost inchise: „La momentul acela, erau stranse zeci de autoturisme si tiruri, oprite in timp de echipajul cu pricina… Pana la urma, ma resemnez, dau drumul la maxim la caldura in masina, apa am, ceva de mancat am, motorina am… Si uite asa, am dormit o noapte in masina, total aiurea, pentru ca niste idioti s-au gandit sa faca „preventiv” oprirea circulatiei inainte de introducerea „codului”, care cod in sine este o preventie! Au facut preventie la preventie!”

Miercuri dimineata, in jurul orei 09:00, cu un utilaj in fata, Stancu si ceilalti soferi au pornit spre Braila. Pe drum, politicianul brailean spune ca a auzit la radio declaratiile lui Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din Ministerul de Interne, care preciza ca „au fost scoase din zapezi 400 si ceva de autoturisme si au fost salvati 1002 oameni, in special de pe raza localitatilor Iazu din Ialomita si Baraganul din Braila”.

„<<Pe bune?!>> Oameni buni, astia nu sunt sanatosi la cap! Pai, trag concluzia, astia ne-au oprit in localitati aseara, inainte de introducerea codului, numai ca sa aiba Raed Arafat ce sa numere masini „salvate” din zapezi! Asta imi aminteste de raportarile de productie agricola la hectar pe vremea lui Ceausescu!… Nea Raede, esti dus…”, isi incheie Catalin Stancu istorisirea postata pe o retea de socializare.

Comentarii