stiri Braila – debraila.ro

Cat a scos Primaria din „buzunar” pentru deszapezirea municipiului Braila? | Peste 300.000 de euro pana duminica dupa-amiaza

Toate strazile principale din municipiu au fost circulabile in timp ce ninsoarea si viscolul pusese stapanire sud-estul tarii. Nici pe strazile secundare nu au existat mari probleme, utilajele ajungand chiar si in parcarile dintre blocuri. Majoritatea covarsitoare a internautilor au comentat pozitiv modul in care s-a desfasurat activitatea de deszapezire. Primarul Marian Dragomir se declara, la randul lui, „multumit”.

Peste 110 de utilaje, apartinand celor trei operatori de salubritate, s-au aflat, vineri, samabata si duminica, pe traseu, monitorizate atent de Dragomir si de o mare parte a consilierilor municipali.

Sambata dimineata, dupa o zi de cod rosu, asfaltul de pe principalele artere de circulatie, printre care Calea Calarasilor si Soseaua Buzaului, a fost adus la „negru.

Totul a costat, calculat de vineri dimineata pana duminica dupa-amiaza, putin peste 300.000 de euro, mai exact 1,4 milioane de lei. Suma include si caratul zapezii de pe strazi, o operatiune extrem de scumpa.

„Desi s-a muncit mult si am fost prezenti, in noaptea de sambata spre duminica nu am putut repeta succesul primei nopti de viscol datorita unor factori multipli. (…) Lucram toata ziua si toata noaptea. Continuam. Am intrat pe in Cartierele Hipodrom, Obor, Buzaului, Viziru prin parcari, Urmeaza sa intram prin cartierele unde nu am mai putut intra noaptea. Cert este ca luni dimineata vreau sa scoatem strazile principale la negru si sa avem accesul asigurat pe toate strazile si parcarile”, a precizat edilul pe o retea de socializare.

Primaria mai are in pusculita pentru deszapezire aproximativ 1 milion de lei. Daca nu vor fi suficienti, va mai fi alocata o suma din bugetul pe 2017, tinand cont ca banii cheltuiti pana acum si cei ramasi provin din bugetul pe 2016.

Comentarii