stiri Braila – debraila.ro

Cat a costat deszapezirea celor 605 km de drumuri judetene | Mai putin de 100.000 de euro | Chiriac, seful CJ Braila: „Se putea si mai bine, dar sunt multumit”

De vineri seara, cand utilajele au intrat pe drumurile judetene doar pentru a facilita accesul ambulantelor la urgentele medicale, pana luni dimineata, cand se putea ajunge cu masina in orice localitate, s-a cheltuit o suma de aproximativ 3 miliarde lei vechi, de 5 ori mai mica decat cea necesara deszapezirii minicipiului. Presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, se declara „multumit” de modul in care s-a intervenit pe cei 605 km de drumuri judetene, desi sustine ca se putea si mai bine”.

„Acum (n.r. luni dimineata) se intervine pentru largirea drumurilor pe tronsoanele unde zapada a fost de 3-4 metri. Sunt pe traseu acum sa verific situatia. Vreau sa vad cu ochii mei care e starea drumurilor. P seara vom face comandament la CJ si ne pregatim pentru marti seara, cand incep ninsorile si viscolul. De sambata dimineata au intrat toate utilajele si pana seara la ora 18 erau drumurile deblocate si circulabile in proportie de 90%, iar duminica erau toate circulabile. Pana azi dimineata, am facut un calcul estimativ, este vorba de pana in 3 miliarde (n.r. costul deszapezirii)”, a precizat Chiriac pentru DEBRAILA.

Seful CJ a tinut sa mentioneze ca a colaborat bine cu primarii tuturor comunelor brailene in timpul codului rosu, multumindu-le public pentru implicare.

Comentarii