stiri Braila – debraila.ro

Caranica, presedintele HC Dunarea: „Consiliul Judetean si Primaria vor sustine in continuare handbalul”

Consilierul municipal George Caranica (PSD), presedinte al clubului de handbal „Dunarea”, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca atat Consiliul Judetean, cat si Primaria Municipiului, isi doresc sa finanteze „in continuarea” echipa, in contextul in care existau zvonuri cu privire la oprirea finantarii din partea autoritatilor locale.

„As dori sa spun faptul ca in discutiile pe care le-am purtat cu cei doi finantatori importanti, care sunt si membri fondatori ai clubului, respectiv Consiliul Judetean si Primaria, cei doi finantatori au precizat inca o data ca vor sustine in continuare handbalul. HC Dunarea va avea buget pentru urmatorul an, cat si in urmatorii ani. Exista in continuare dorinta de finantare a handbalului. Vreau sa spun acest fapt pentru ca au existat anuminte discutii in unele zone ca se doreste sa se renunte la finantarea echipei. Bugetul va fi poate putin mai mare decat bugetul de anul trecut, fiscal vorbind. CJ si Primaria, pentru anul fiscal 2016, si-au platit toate datoriile aprobate, respectiv Primaria a platit 700.000 de lei, iar CJ 2 milioane de lei. Pentru anul 2017 noi am facut o propunere de buget, aprobat la nivelul clubului, urmand ca in primele sedinte CJ si CLM sa se aprobe finantarea”, a spus Caranica.

Presedintele HC Dunarea a mai mentionat faptul ca bugetul echipei va fi aprobat in sedintele CJ si CLM de dupa promulgarea bugetului national de catre presedintele Klaus Iohannis: „Problema pe care o avem noi cu finanatarea si intarzierile la salarii s-a produs pentru ca nu exista un buget aprobat la nivel national, iar CJ si Primaria nu au putut sa aprobe bugetele locale. Fara bugetele locale, nu au putut face plati catre noi in ianuarie si februarie.”

Comentarii