stiri Braila – debraila.ro

Caprariu, consilier municipal independent, catre „toti politicienii”: „De cei care stau in spitale, in conditii mai precare decat in penitenciare, de cei care mor cu zile, nu va e mila?”

Consilierul municipal independent Lucian Caprariu considera ca nu gratierea unor pedepse reprezinta „marea nenorocire”, ci modificarea Codului Penal, transmitandu-le tuturor politicienilor, „nu doar celor care sustin gratierea”, un mesaj, postat pe o retea de socializare.

„Dar de cei care stau in spitale, in conditii mai precare decat din cele mai problematice penitenciare, de cei care mor cu zile sau mor printre straini, goniti pentru ca tot voi le-ati furat sansa la o viata corecta aici, nu va e mila? Pe ei cand ii gratiati de pedeapsa de a va avea ca politicieni? Toti politicienii, nu doar cei care sustin gratierea, si ceilalti care au creat conditiile ca sa se intample toate grozaviile din tara asta, inclusiv un sistem penitenciar desuet. Mergeti in profunzime domnilor, reformati sistemul. Aratati-le ca ii pretuiti ca oameni dandu-le sanse reale de reabilitare intr-un sistem modern, in care cazarea, si ea importanta, nu e deloc elementul central, si nu facilitandu-le adancirea in infractionalitate. In conditiile date, gratierea e un paliativ! Si nu gratierea e marea nenorocire, perdea de fum, ci modificarea Codului Penal!, scrie Caprariu.

Comentarii