stiri Braila – debraila.ro

(P) Candidatii PNL Braila la parlamentare: „Guvernul Orban nu numai ca a gestionat bine o situatie fara precedent, dar a reusit sa-si indeplineasca si obiectivele asumate, care inseamna investitii si dezvoltare” | Ce spun Popa, Varga si Bucalau

„Sprijinirea oamenilor si firmelor direct afectate, cresterea pensiilor, salariilor si alocatiilor, crearea si finantarea unor mecanisme care sa sustina economia sunt doar cateva dintre masurile pe care Guvernul Ludovic Orban le-a luat in ultimele luni, in plina pandemie de COVID-19, cea mai grava criza prin care trece omenirea, dupa Al Doilea Razboi Mondial”, precizeaza Organizatia Judeteana PNL prin intermediul unui comunicat de presa.

COMUNICAT DE PRESA – PNL BRAILA:

Cabinetul Orban nu numai ca a gestionat bine o situatie fara precedent, dar a reusit sa-si indeplineasca si obiectivele asumate, care inseamna investitii si dezvoltare.

„Intr-un context atat de complicat, intern si international, Guvernarea PNL s-a confruntat si cu o majoritate parlamentara toxica si deosebit de ostila, condusa de PSD, care a respins sau deturnat majoritatea masurilor luate de Guvern pentru apararea sanatatii romanilor si limitarea efectelor pandemiei, precum si pentru redresarea situatiei economice. Mai mult, majoritatea PSD din Parlament a promovat acte normative profund populiste care au torpilat bugetul si au generat un impact negativ de peste 6% din PIB”, a spus Alexandru Popa, candidat PNL la Camera Deputatilor.

Una dintre primele masuri ale guvernarii liberale a fost sa elimine suprataxarea practicata de PSD. Au fost eliminate: supraacciza la carburanti, suprataxarea contractelor de munca part-time, taxele oneroase puse bancilor si companiilor din sectorul energetic sau din telecomunicatii .

„Este absolut impresionant ritmul de indeplinire a angajamentelor acestui Guvern, care intr-un timp scurt, a reusit sa indeplineasca toate obiectivele pe care si le-a propus si asumat la investitura. Accentul pus de Guvernul PNL pe dezvoltare, investitii si sprijinul pentru antreprenori, atingerea celei mai mari rate de absorbtie a fondurilor europene de la aderare la UE incoace, reformele institutionale (reducerea birocratiei, digitalizarea, simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene si descentralizarea lor in beneficiul administratiilor locale) au creat cea mai buna baza pentru fructificarea unei sanse istorice pentru Romania, respectiv, cele 80 de miliarde de euro, fonduri europene record, negociate la Bruxelles de presedintele Iohannis”, a declarat Alexandru Bucalau, candidat PNL la Senatul Romaniei.

Veniturile romanilor au inregistrat, chiar in acest an greu, de pandemie, cresteri reale, pentru ca majorarile nu au fost urmate si de cresterea inflatiei. Salariul mediu net a crescut la 3.275 lei in luna august, cu 7,6% mai mare fata de perioada guvernului PSD. Pensiile s-au marit cu 14%, de la 1.265 lei la 1.442 lei punctul de pensie, cea mai mare crestere de cand Romania a aderat la Uniunea Europeana

„Statisticile arata ca politicile liberale au dus la o scadere a inflatiei, de la 4,1%, in iulie 2019, la 2,8%, in iulie 2020. Asta se traduce prin protejarea adevarata a puterii de cumparare a romanilor. inseamna ca fiecare majorare pe care Guvernul PNL a facut-o a fost una reala. Mai mult, PNL a demonstrat ca nu e nevoie de taxe in plus sau de majorarea taxelor si impozitelor, pentru a aduce venituri suplimentare la buget. Daca au un regim fiscal mai bland si predictibil, firmele genereaza venituri si isi achita darile la stat. Deja, din august 2020 incoace, la buget se colecteaza mai multi bani decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand erau suprataxele PSD”, a precizat deputatul Vasile Varga, candidat PNL la Camera Deputatilor.

Pe fondul pandemiei, Guvernul a fost obligat sa ia decizii, similare cu restul tarilor europene. Pentru a evita un dezastru social si economic, cabinetul Orban a luat masuri extreme, iar cifrele nu mint. 1,4 milioane de romani au beneficiat de somaj tehnic, pentru care statul a suportat 1 miliard de euro, Guvernul a amanat ratele bancare pentru aproximativ 321.000 de romani, pentru o perioada de 9 luni, a sprijinit peste 20.000 de parintii, care au beneficiat de zile libere platite, un efort bugetar de 81.440.000 lei/luna, a decontat 41,5% din salariu pentru angajatii care s-au intors la munca, dupa starea de urgenta, alte 1,8 miliarde de lei.

„Sanatatea romanilor a fost cuvantul de ordine in aceasta perioada, iar Guvernul Orban a alocat 24 de miliarde de lei numai pentru dotarea sistemului sanitar cu materialele si echipamentele necesare. Banii au fost folositi pentru cresterea capacitatii de testare, pentru medicamente si echipamente sanitare, iar alte 9,8 miliarde de lei au insemnat plati cu caracter exceptional, generate de epidemia COVID – 19. Totodata, in spitalele din Romania, numarul medicilor a crescut cu 2.700 in ultimul an, cand au fost acordate stimulente de risc personalului medical de peste 162 milioane lei”, a afirmat deputatul Antoneta Ionita, candidat PNL la Camera Deputatilor.

Comentarii