stiri Braila – debraila.ro

Cand Politia nu-si face treaba, un afacerist CERE si politicienii SE EXECUTA: Deranjat de liniute, Antistescu va monta limitatoare de viteza in Port, in fata vilelor pe care le detine

Consilierii municipali au aprobat, pe 30 octombrie, cu majoritate de voturi, proiectul care  ii da dreptul afaceristului Gheorghe Antistescu (foto), proprietarul firmei „Romnav”, sa amenajeze din banii si dupa bunul lui plac o portiune din strada Anghel Saligny, din Port, unde si locuieste. La sfarsitul lunii iunie, alesii au respins propunerea lui Antistescu, motivand ca nu sunt de acord cu montarea unor bariere care sa blocheze accesul masinilor in zona.

Pentru ca au disparut barierele, consilierii municipali si-au dat girul si, astfel, o problema care putea fi rezolvata de oamenii legii, daca isi faceau treaba, isi va gasi solutia prin realizarea unui sens giratoriu, la intersectia strazilor Anghel Saligny si Imparatul Traian, trasarea unor treceri de pietoni si montarea a zece limitatoare de viteza. Investitia, care se ridica la aproximativ 26.000 de euro, va fi suportata de Antistescu.

De ce? Patronul „Romnav” locuieste in cladirea fostei Garii Fluviale, iar cei doi baieti ai sai au casele pe strada Saligny, aproape de intersectia cu Danubiului, familia Antistescu fiind deranjata de ani buni de „liniutele” si drifturile facute, aproape in fiecare noapte, de „10-14 artisti pe motocicleta si inca vreo 10-14 pe masini”, dupa cum ii descria chiar afaceristul pe amatorii de senzatii tari.

„Nu-i usor sa traiesti de o perioada lunga de vreme in vacarmul asta. Am incercat sa imi protejez, intr-un fel sau altul, urechile, sanatatea si nervii de acest vacarm care este noapte de noapte. Sunt unul dintre primii 10-12 contribuabili ai orasului asta la bugetul local, nu am datorii nici la stat, nici la nimeni, sunt respectat. Copiii si-au pus problema relocarii cu tot cu firma a intregii sandramale pentru sanatatea urmasilor mei. Nu imi propun sa fac eu ordine in orasul asta, ci incerc sa imi pastrez linistea mea”, spunea Gheorghe Antistescu cu ceva vreme in urma.

Proiectul de hotarare nu a trecut fara obiectii, consilierul municipal Dan Paun (ALDE) precizand faptul ca prin acceptarea unei astfel de situatii se va crea „un precedent foarte periculos”: oricine va putea cere Municipalitatii sa amenajeze cum doreste strada pe care locuieste.

„Nu suntem in situatia in care Nedelcu Chercea a cedat ceva municipiului Braila, ci invers, cineva isi amenajeaza o zona de confort intr-un spatiu public”, a mentionat Paun.

Si consilierul municipal Bogdan Botea, in numele grupului PND, a cerut adoptarea unui amendament la proiect prin care afaceristul Antistescu sa fie obligat ca, dupa incheierea lucrarilor, sa treaca in domeniul public toate inestitiile facute. Solicitarea lui Botea a fost adoptata.

Lucrarile din banii patronului „Romnav” vor fi demarate in primavara anului viitor.

Comentarii