stiri Braila – debraila.ro

Canciu, seful invatamantului brailean, despre presedintele Consiliului Judetean: „Mai tanarul nostru pres. este un mare habarnist”

Demis de ministrul Educatiei, „la pachet” cu alti 12 inspectori scolari generali, seful invatamantului brailean, profesorul de geografie Catalin Canciu a devenit „o voce” extrem de activa pe retelele de socializare. Cel mai recent comentariu al inspectorului scolar general face referire la declaratiile presedintelui Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, care a afirmat ca „functiile nu sunt pe viata” si ca unul dintre motivele demiterii lui Canciu ar fi faptul ca „abandonul scolar in judetul Braila este unul foarte mare”.

Catalin Canciu a prescurtat denumirea de presedinte prin „pres.” si l-a numit pe Chiriac „habarnist”.

„Mai tanarul nostru pres. este un mare habarnist, ministerul nu mi-a imputat absolut nimic pe tema parasirii timpurii a scolii de catre tineri. Cred ca termenul „abandon scolar” este singurul din vocabularul acestui pres., dar isi da cu parerea fara nicio jena. Domnule Chiriac: 1. abandonul scolar, cum spuneti dvs., la Braila este sub media nationala; 2. eu nu sunt om politic sa vin si sa plec odata cu partidul; 3. Ce ati facut dvs. concret pentru educatia din jud. Braila? Aici, eu am multe raspunsuri, dar ma rezum doar la a spune ca ati bagat constant batul prin gard. 4. Cat la suta reprezinta participarea dvs. la revocarea mea?”, a scris seful ISJ pe o retea de socializare.

Totodata, Canciu i-a cerut lui Francisk Chiriac „sa respecte un mandat de patru ani, castigat printr-un concurs”: „Am fost ca un ghimpe in acesti doi ani, pentru ca nu ati putut face nicio combinatie cu mine.”

Comentarii