stiri Braila – debraila.ro

Canciu (PNL): „Gradina Zoologica nu este nici macar un GRAJD la conditii europene!” | Despre sefa APT: „In 2019, a incasat 102.570 lei, cam cat doi profesori cu toate gradele didactice”

Consilierul local municipal Catalin Canciu (foto), presedintele interimar al Organizatiei Municipale PNL, a criticat, joi, in cadrul unei sedinte a Consiliului Local Municipal, modul in care arata Gradina Zoologica, facand referire si la salariul Melutei Dragut (foto), membru PSD si directorul Administratiei Pietelor si Targurilor.

Liberalul considera ca Municipalitatea ar trebui sa acceseze fonduri europene pentru modernizarea Gradinii Zoologice.

„Gradina Zoologica are un rol extrem de educativ. Toti copii isi doresc si raman cu o imagine frumoasa de la o gradină zoologica. Ceea ce se intampla la Braila nu este, iertati-mi comparatia, nici macar un grajd la conditii europene. Exista, de altfel, un manual cu conditii minimale pe care tarile Uniunii Europene ar trebui sa le respecte. Va propun sa ne gandim… Si noi, PNL, ne vom gandi si vom sustine toate proiectele de dezvoltare, mai ales cu fonduri europene. Nu departe de noi, la Calarasi… o investitie cu bani europeni in Gradina Zoologica de acolo, de 330.000 de euro. (…) De aceea ma gandesc ca meritam si noi, merita acest oras o Gradina Zoologica asa cum se cade”, a declarat Canciu.

Totodata, in aceeasi sedinta, consilierul PNL, care este si inspector scolar general adjunct, a facut trimitere si la sefa Administratiei Pietelor si Targurilor, care are in subordina Gradina Zoologica.

„Uitandu-ma pe declaratia de avere a doamnei director (n.r. Meluta Dragut) am observat ca in anul 2019 a incasat 102.570 lei, deci un salariu de 8.500 lei pe luna. Cam cat doi profesori cu toate gradele didactice…”, a mentionat sursa citata.

Consilierii locali municipali au aprobat un proiect de hotarare care vizeaza subventionarea activitatii Gradinii Zoologice pe anul 2020 cu suma de 610.000 lei.

Foto: MD Press

Comentarii