stiri Braila – debraila.ro

Canciu NU VREA aeroport pentru Brăila. Secretarul de stat PNL, pus la punct cu argumente chiar de un coleg de partid, șef al tinerilor liberali: „Faptul că Brăila va deveni nod de drumuri expres deja a pus în mișcare mari investiții. Aeroportul ar putea să convingă și mai mulți investitori să vină în zonă”

Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și „mâna dreaptă” a deputatului Alexandru Popa – șeful PNL Brăila, consideră faptul că un aeroport destinat zonei Galați-Brăila nu este oportun, cu referire la aeroportul de persoane și mărfuri pe care consiliile județene din cele două județe vecine intenționează să-l construiască în parteneriat.

Reacția lui Canciu vine după ce social-democratul Francisk Iulian Chiriac, președintele CJ Brăila, a anunțat faptul că s-a încheiat procedura pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru proiectul „Aeroportul Internațional Galați-Brăila”.

„Nu vă mai îmbătați cu apă rece. Dacă acest aeroport se va construi, nu va avea trafic, adică companii aviatice care să opereze rute spre țări europene. Timpul îmi va da dreptate. Proiectele ar trebui să se concentreze pe drumurile expres și pe parcurile industriale”, a precizat secretarul de stat liberal pe o rețea de socializare.

Interesant este faptul că o replică extrem de bine argumentată la teoria lui Canciu, care deține și funcția de președinte al Organizației Municipale PNL Brăila, a venit chiar din partea unui coleg de partid. Este vorba despre Ovidiu Iosif, președintele Organizației Municipale a Tineretului Național Liberal.

Tanarul PNL-ist: „

Iosif a criticat opinia lui Cătălin Canciu, arătând faptul că „aeroportul ar putea să convingă și mai mulți investitori să vină în zonă, având în plus și zborurile de tip cargo”, iar „Brăila-Galați este cea mai mare aglomerare urbană din Europa fără aeroport”. Totodată, tânărul liberal a subliniat și faptul că Brăila este pe cale de a deveni „nod de drumuri expres”.

Ovidiu Iosif

Ovidiu Iosif a mai afirmat că scenariul în care aeroportul Galați-Brăila nu ar fi sustenabil este „absurd„, subliniind că „județele Tulcea, Vrancea și parțial Buzău ar gravita tot spre aeroportul regiunii metropolitane Brăila-Galați”.

„Până acum Brăila și Galațiul au pierdut investiții de câteva sute de milioane de euro doar pt că nu au aeroport… investitorii de asemenea anvergură nu vor să piardă timpul cu trenul sau mașina de la București până la noi. Presupunând prin absurd că aeroportul nu va fi sustenabil el merită subvenționat doar pentru a nu mai rată aceste investiții majore și implicit mii de locuri de muncă. Faptul că Brăila va deveni nod de drumuri expres deja a pus în mișcare mari investiții în capacitățile de logistică și depozitare…. aeroportul ar putea să convingă și mai mulți investitori de tipul acesta să vină în zonă având în plus și zborurile de tip cargo. (…) America are sute de astfel de aeroporturi subvenționate doar pentru a atrage investiții în zonele respective”, a scris liderul tinerilor liberali din municipiu pe o rețea de socializare, în replică la susținerile lui Canciu.

Fost inspector școlar general, liberalul Cătălin Canciu a fost numit cu girul lui Alexandru Popa, deputat și președinte al PNL Brăila, în funcția de secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, pe fotoliul lăsat liber de un alt PNL-ist din „curtea” lui Popa, Florin Dobrescu, pensionar MAI și fost șef al Poliției Făurei, mutat la Ministerul Muncii, tot ca secretar de stat. 

Aeroportul Galați-Brăila | Chiriac, șeful CJ: “S-a încheiat procedura de desemnare a unei asocieri de firme pentru efectuarea studiului de fezabilitate” | Aeroport de persoane și mărfuri – ce studii vor fi realizate

Comentarii