stiri Braila – debraila.ro

Cadou de Craciun: la Braila vor ajunge 11 autobuze electrice si 14 statii de incarcare! | Primarul: „Vor intra in trafic imediat!”

La Braila, in perioada imediat urmatoare, vor ajunge nu mai putin de 11 autobuze electrice si 14 statii de incarcare. Este vorba despre vehicule achizitionate din fonduri europene, la solicitarea Primariei Braila, care a scris proiectul si l-a depus la Ministerul Dezvoltarii.

Ministerul Dezvoltarii a organizat o licitatie centralizata pentru sapte municipii, printre care si Braila, anuntand deja ca urmeaza sa fie incheiate contractele de furnizare. Contractul pentru Braila are o valoare de peste 22 milioane de lei.

Astfel, cele 11 autobuze vor fi primele mijloace de transport in comun electrice care vor circula in municipiu. Totodata, vor fi amplasate si 3 statii de incarcare rapida si 11 statii de incarcare lenta.

„Autobuzele vor intra in trafic imediat cum vor ajunge. Am achizitionat si vom mai achizitiona autobuze si tramvaie electrice cu fonduri europene. Vorbim de un transport civilizat pentru calatori, dar, mai ales, prietenos cu mediul. De la inceputul primului mandat, am dat startul unei schimbari in transportul public de calatori. Sunt lucruri bifate deja si care, dincolo de orice discutie, se vad. Poate nu e totul perfect, insa ne dam toata silinta”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Toate autobuzele si statiile de incarcare vor fi puse la dispozitie de firma care a castigat licitatia, respectiv BMC TRUCK & BUS.

Comentarii