stiri Braila – debraila.ro

Bucalau, locul 1 pe lista PNL pentru Senat: „Vrem eliminarea pensiilor speciale si majorarea pensiilor obisnuite!”

Organizatia Judeteana PNL nu este de acord cu pensiile speciale! Principiul sustinut de liberali este urmatorul: „la contributii egale, trebuie sa existe pensii egale!”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al filialei.

„Subiectul pensiilor speciale a fost deschis in Parlament, in anul 2015, cand a fost introdus prin mai multe proiecte de lege aprobate de Guvernul PSD, condus la acea vreme de Victor Ponta.

„Pensiile speciale nu sunt calculate pe baza de contributivitate, la fel ca restul pensiilor, ci reprezinta un procent din salariul activitatii din ultima perioada. La un salariu egal si o contributie egala, cei care beneficiaza de pensii speciale au pensii mai mari comparativ cu cei care primesc pensii obisnuite. Pentru plata pensiilor speciale sunt necesare sume suplimentare de la bugetul de stat, pe langa sumele din bugetul asigurarilor sociale”, a explicat juristul Alexandru Bucalau, candidatul PNL Braila la Senat.

PNL a propus inca din 2017 un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, dar, din pacate, pentru ca nu a existat o majoritate parlamentara liberala, adoptarea acestui proiect a fost tergiversata de catre PSD si a fost readusa in discutie in ianuarie 2020, dupa ce PNL a preluat guvernarea. Proiectul de lege a fost elaborat in conformitate cu deciziile Curtii Constitutionale. Insa, dupa ce Parlamentul a votat legea PNL privind eliminarea pensiilor speciale, Avocatului Poporului, Renate Weber, s-a adresat, din nou, CCR si la fel a procedat si Inalta Curte.

Ce s-a intamplat intre timp? Curtea Constitutionala a amanat, pentru a treia oara, luarea unei decizii privind proiectul PNL care prevede impozitarea cu pana la 85% a pensiilor speciale. Judecatorii CCR au stabilit drept termen de judecata data de 8 decembrie. Altfel spus, judecatorii CCR trag de timp intr-o speta care ii priveste direct.

PNL sustine eliminarea pensiilor speciale si solicita PSD sa inceteze cu circul, ipocrizia si joaca de-a demisia din Parlamentul Romaniei! Sa nu mai mimeze ca vor sa elimine pensiile speciale, cand de fapt chiar ei sunt fondatorii acestor privilegii extravagante.

„Guvernul PNL a majorat pensiile cu 14%, asta in perioada de criza, de pandemie la nivel global. Este cea mai mare majorare facuta dintr-o data, in Romania in ultimii 20 de ani. Punctul de pensie a crescut cu 177 de lei, de la 1.265 lei pana la 1.442 lei. Indemnizatia sociala pentru pensionari a crescut de la 704 lei la 800 lei si sunt 4,9 milioane beneficiari. Pentru noi, lucrurile sunt clare! Vrem eliminarea pensiilor speciale si majorarea pensiilor obisnuite, dar pentru asta este nevoie sa avem o majoritate in Parlament, astfel incat votul nostru sa fie dominant”, a declarat Bucalau.

Comentarii