stiri Braila – debraila.ro

Braileanul Alex Tatomir a adus AURUL Romaniei la Turneul International de Informatica Shumen

Elev in clasa a XII-a la Colegiul National „Nicolae Balcescu”, Alex Tatomir a facut parte din lotul de seniori al Romaniei la Turneul International de Informatica Shumen din Bulgaria, alaturi de alti trei elevi din Bucuresti, Campulung Muscel si Vaslui. Tatomir are in palmares 11 medalii la olimpiadele nationale si 4 medalii internationale.

Echipele de seniori si juniori ale tarii noastre au obtinut patru medalii de aur si trei de bronz la competitia internationala.

Braileanul Alex Tatomir a fost laureat cu aur, la fel ca ceilalti trei co-echipieri: Stefan Constantin-Buliga (Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti), Costin-Andrei Oncescu (Colegiul National „Dinicu Golescu” din Campulung Muscel) si Andrei Popa (Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui).

Cei trei elevi care au obtinut medalii de bronz, componenti ai lotului de juniori, sunt Daniel-Stefan Boni (Liceul International de Informatica din Constanta), Tudor-Gabriel Mocioi (Colegiul National de Informatică „Tudor Vianu” din Bucuresti) si Albert-Antoniu Greaca (Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti).

La editia din acest an a Turnelului International Shumen au participat loturi nationale si echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, Moldova, Polonia, Romania, Rusia, Serbia si Ucraina.

Comentarii