stiri Braila – debraila.ro

Braileanca Gabriela Perianu, despre plecarea la echipa maghiara Siofok KC: „Voi spune Braila, atunci cand voi fi intrebata de unde sunt. Nu o sa uit niciodata debutul si prima oara cand galeria mi-a strigat numele”

Gabriela Perianu, fara vreo indoiala cel mai bun produs al handbalului brailean, va juca din iulie la Siofok KC, echipa aflata acum pe locul 8 in campionatul Ungariei. Interul stanga al HC Dunarea, care va implini 23 de ani in iunie, a inceput sa joace handbal in urma cu 13 ani, la Liceul cu Program Sportiv.

„Bebe”, asa cum o cunosc toti, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu isi va uita niciodata orasul natal, dar nici debutul in handbal.

„Voi spune Braila, atunci cand voi fi intrebata de unde sunt. Aici am crescut, aici am progresat, aici mi-am dedicat toata viata pana acum. O sa fie o bucurie sa spun ca sunt din Braila, e orasul meu. Sunt sigura ca atunci cand voi ajunge acolo voi fi super emotionata, dar sunt sigura ca o sa ma simt bine. Nu am temeri. Am foarte multe amintiri care ma leaga de HC Dunarea, am o gramada de ani aici. In primul rand, nu o sa uit niciodata debutul, primul meci, prima interactiune cu oamenii din sala, cu galeria, cand mi-au strigat numele. Sunt o gramada de amintiri care ma vor lega de aceasta sala, de acest oras, de acesti suporteri. Tot timpul voi veni cu inima deschisa aici”, a spus handbalista.

Perianu a mai precizat ca a avut de ales intre mai multe oferte, atat din tara, cat si din strainatate, alegand „linistea”: „Nu am ales financiar. In tara aveam oferte mult mai bune. Am simtit ca echipa asta o sa ma ajute mult din vara. Simt nevoia de o schimbare.”

Siofok KC va fi antrenata din vara de danezul Lars Rasmussen, fost antrenor al nationalei Danemarcei in perioada 1998-2010.

Comentarii