stiri Braila – debraila.ro

Brailean RETINUT: fara permis si baut, a intrat cu o masina furata intr-un copac | A fugit, fara sa-i pese de raniti: concubina lui si baietelul femeii | Procurorul l-a scos din spatele gratiilor

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii Biroului Rutier l-au retinut pe un brailean acuzat de comiterea mai multor infractiuni la regimul rutier. Dupa ce si-a petrecut 24 de ore in spatele gratiilor, barbatul a fost eliberat, procurorul stabilind ca poate fi cercetat si sub control judiciar. 

In dupa amiaza zilei de 11 octombrie, in jurul orei 14:30, oamenii legii au fost sesizati cu privire la faptul ca pe drumul national 22, care leaga Braila de Ramnicu-Sarat, pe raza localitatii Mihail Kogalniceanu, s-a produs un eveniment rutier soldat cu victime.

La fata locului, politistii au gasit, pe marginea carosabilului, o masina care prezenta avarii in partea din fata, rezultate in urma coliziunii cu un copac. Conducatorul auto parasise locul accidentului, desi, in urma impactului dintre autoturism si arbore, a rezultat vatamarea corporala a doi pasager: concubina sa si fiul de 9 ani al femeii, ambii din Insuratei.

Ranitii au fost transportat la Unitatea de Primiri Urgente pentru acordarea de ingrijiri medicale.

Dupa aproximativ o ora de la apelul la 112, braileanul de 36 de ani, originar din satul Boarca, comuna Ramnicelu, s-a prezentat la locul accidentului.

Politistii au stabilit faptul ca individul, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, s-a urcat la volanul masinii tatalui sau, pe care a luat-o fara incuviintarea proprietarului.

Totodata, in urma testarii cu aparatul alcooltest, a rezultat ca soferul de ocazie se afla si sub influenta bauturilor alcoolice, avand in aerul expirat o imbibatie alcoolica de 0,90 mg/l.

Ulterior, barbatul din satul Boarca a fost condus la sediul Politiei, unde, dupa audieri, a fost retinut pentru 24 de ore.

In ziua de 12 octombrie, braileanul a fost prezentat unitatii de parchet, care a dispus masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.

In cauza s-a intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunillor de furt in scop de folosinta, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si sub influenta alcoolului, vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului fara instiintarea organelor de politie.

Comentarii