stiri Braila – debraila.ro

Brailean prins de politistii de la malul marii cu 123 de kg de peste in portbagaj

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat in zona de competenta a Punctului Poilitiei de Frontiera Midia doi barbati, printre care si un brailean, care transportau, cu un autoturism, peste 120 de kilograme peste in stare proaspata, fara documente legale.

Joi, 3 martie, in jurul orei 07.50, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul Grupului de Nave Constanta a oprit pentru control un autoturism marca Volkswagen Vento, cu numere de Ialomita, in care se aflau doua personae de sex masculin.

In urma verificarii masinii a fost descoperita cantitatea de 123 kilograme de peste in stare proaspata, din speciile caras, platica si salau, pentru care conducatorul auto, un brailean de 49 de ani, nu a putut prezenta documente legale de provenienta si transport a pestelui.

Politistii de frontiera constanteni au ridicat in vederea confiscarii intreaga cantitate de peste, care a fost predata spre valorificare unei societati comerciale de profil, conform procedurilor legale.

In cauza oamenii legii fac cercetari pentru savârsirea infractiunii de ,,detinere, transport sau comercializare fara documente legale a pestelui”, fapta prevazuta si pedepsita de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificata si aprobata prin Legea 317/2009.

Comentarii