stiri Braila – debraila.ro

Brailean, ARESTAT PREVENTIV: Camatarie, furt din locuinta si inselaciune privind asigurarile | A dat bani cu dobanda de 10%-20%, a furat 20.000 de euro si 1 kg de aur dintr-un apartament si a simulat un accident auto

????????????????????????????????????

La inceputul acestei saptamani, un brailean a fost saltat de mascati in urma unor perchezitii domiciliare si prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva. Eduard Nichifor, in varsta de 42 de ani, este acuzat de furt calificat, camata, inselaciune in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Braila, barbatul a intrat prin efractie, pe 6 februarie 2020, intr-un apartament, de unde a furat suma de 20.000 euro si aproape un kilogram de bijuterii din aur.

„In perioada 14.01.2019-15.09.2020, inculpatul, cu ajutorul altor persoane, folosind manopere dolosive si frauduloase constand în simularea unui accident rutier soldat doar cu pagube materiale, a indus in eroare, prin intocmirea in fals a inscrisurilor specifice in domeniul asigurarilor, mai multe societati de asigurare de raspundere civila obligatorie, cu scopul de a incasa sume de bani de la acestea, cauzand astfel un prejudiciu in suma de 86.335,06 de lei”, explica anchetatorii.

Si de parca nu ar fi fost de ajuns, Eduard Nichifor a acordat, tot in perioada 2019-2020, imprumuturi banesti, cu dobanda in procente de 10% si, respectiv, 20%, in valoare totala de aproximativ 6.000 de euro, catre diferite persoane, fara a fi autorizat in acest sens.

Judecatorul de drepturi si libertati a dispus arestarea preventiva a braileanului.

Comentarii