stiri Braila – debraila.ro

Brăilean aflat în AREST LA DOMICILIU, găsit de polițiști în Gara CFR

Pe 24 ianuarie, la doar o zi după ce judecătorul de drepturi și libertăți l-a trimis în arest la domiciliu pentru furt calificat, un brăilean a fost găsit de polițiștii de la “Transporturi” în Gara CFR.

Tânărul, în vârstă de 26 de ani, a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, care au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare și au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Pe 25 ianuarie, aflat pentru a doua oară în fața unui judecător, individul a fost trimis în spatele gratiilor tocmai pentru că nu a respectat măsura arestului la domiciliu.

De ce fusese arestat la domiciliu?

Pe 22 ianuarie, polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Galați l-au găsit pe brăileanul de 26 de ani în stația CFR Barboși, având asupra sa mai multe bunuri care ar fi provenit din furturi.

Cercetările au fost continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila – Biroul de Investigații Criminale, individul fiind reținut pentru 24 de ore.

Potrivit oamenilor legii, la data de 26 decembrie 2022, în jurul orei 03:20, tânărul, prin forțarea ușii de acces, ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale, din municipiul Brăila, cu intenția de a sustrage bunuri, cauzând un prejudiciu de 1.000 de lei.

De asemenea, la data de 21 ianuarie 2023, în jurul orei 18:00, tânărul, prin spargerea geamului, ar fi intrat în incinta unei societăți comerciale din municipiul Brăila și ar fi sustras mai multe bijuterii, prejudiciul ridicându-se la 1.100 de lei.

Astfel, pe 23 ianuarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a înaintat instanței propunerea de arestare preventivă, iar Judecătoria Brăila a respins-o, dispunând măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Comentarii