stiri Braila – debraila.ro

Braila, sub COD ROSU: Scolile si drumurile, INCHISE | Prefectul Boboc: „Am luat cea mai buna decizie! Nu puteam pune pe nimeni in pericol doar pentru ca „bate putin vantul”, cum spuneau unii”

Atentionarea cod rosu de vant puternic si viscol, care a intrat in vigoare in seara zilei de miercuri, la ora 22:00, a pus pe jar autoritatile.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, convocat si prezidat de prefectul Catalin Boboc, a hotarat, in jurul orei 17:00, inchiderea circulatiei pe drumurile nationale si judetene (n.r. incepand cu ora 22:00), dar si suspendarea cursurilor in toate unitatile de invatamant din judetul Braila, inclusiv in municipiu, pentru ziua de joi, 6 februarie.

Boboc a precizat, pe o retea de socializare, ca isi asuma „categoric” decizia CJSU, pe care o descrie ca fiind „cea mai buna”, in contextul in care unii internauti au criticat-o.

Prefectul a publicat si un filmulet realizat in apropiere de comuna Baraganul, in care se observa ca vizibilitatea este scazuta sub 20 de metri, dupa cum a comunicat si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

„Desi, acum cateva ore, existau si voci critice, nu puteam pune pe nimeni in pericol doar pentru ca “bate putin vantul”, cum spuneau unii. Eu unul nu imi voi asuma niciodata o astfel de atitudine cand e vorba de viata oamenilor!”, a aratat sursa citata.

Codul rosu este valabil pana joi dimineata, la ora 08:00.

Comentarii