stiri Braila – debraila.ro

Braila spune adio harburilor ECO de pe strazi | Primarul Dragomir: „Au venit si 600 de containere noi, zincate. Daca dorim un oras curat, trebuie sa pastram curatenia”

La trei luni de la episodul in care un filmulet cu o autoutilitara a operatorului de salubritate ECO circuland pe strazi si lasand in urma o imensa dara de fum a devenit viral pe retelele de socializare, primarul Marian Dragomir a anuntat ca firma are in dotare patru utilaje noi. Totodata, cateva sute de containere le vor inlocui pe cele existente, a caror imagine este putin spus dezolanta.

„ECO incepe sa se doteze, dupa ce, in cursul anului trecut, am alocat sume din bani prin hotarare de Consiliu Local Municipal. Vorbim de trei masini marca Iveco de ridicare a gunoiului, o autospeciala dotata cu carlig si container tip abroll si o autospeciala marca Renault, care poate fi folosita la deszapezire, imprastirere material antiderapant, dar are si o multitudine de alte utilitati. In paralel, au venit si 600 de containere noi, zincate, unele dintre ele cu capac si pedala, altele doar cu capac. Un lucru deosebit este ca astfel toate containerele hidoase de pe sectorul ECO vor fi inlocuite cu aceste containere noi”, a declarat edilul in cadrul unei conferinte de presa.

Sursa citata a precizat si faptul ca ECO va lansa, in perioada imediat urmatoare, o licitatie pentru achizitionarea unui tractor cu incarcator frontal si cupa, necesar mai ales pentru colectare crengilor si frunzelor.

Nu in ultimul rand, tot legat de salubritate, primarul Dragomir a vorbit despre amplasarea de noi module de colectare selectiva a deseurilor in municipiu, in numar de 200.

„Rog asociatiile de proprietari sa analizeze locatiile pentru amplasarea acestor module astfel incat sa nu existe locatari nemultumiti. In perioada urmatoare se vor ecologiza foarte multe zone din Braila, se vor intensifica actiunile de depistare si amendare a celor care arunca gunoi pe domeniul public. Persoanele prinse vor fi amendate, filmate si imaginile vor fi prezentate public. Daca dorim un oras curat, trebuie sa pastram curatenia, sa nu aruncam noaptea gunoi pe marginea strazii, pe strada sau din masina ambalajele. Dotarile si curatenia se fac tot din banii nostri din taxe si impozite locale”, a conchis Dragomir.

Comentarii