stiri Braila – debraila.ro

Brăila se cutremură: DOUĂ SEISME în 30 de minute | Întâi 1.1, apoi 3 GRADE pe scara Richter, cu epicentrul în aceeași zonă | Un cutremur de 2.2, acum 7 zile, tot în Vădeni

Două cutremure s-au produs, duminică, în județul Brăila, la o distanță de aproximativ 12 km de municipiu. Primul seism a fost înregistrat doar de stațiile Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizică Pământului (INDCFP), în timp ce al doilea s-a simțit în mai multe zone din municipiu, dar şi în comunele vecine. 

Pământul s-a mișcat, prima dată, la ora 14:50, când, potrivit datelor INCDFP, stațiile seismice au indicat un cutremur cu magnitudinea de 1.1 grade, la o adâncime de 14.4 km. Epicentrul a fost pe raza comunei Vădeni, în imediata apropiere a localității Vădeni.

Epicentrul primului seism

După mai puțin de o oră, la 15:11, un alt cutremur s-a produs pe raza comunei Vădeni, epicentrul fiind foarte aproape de cel al cutremurului precedent, tot lângă localitatea Vădeni. Magnitudinea seismului a fost de 3 grade, la o adâncime de 10 km.

Epicentrul celui de-al doilea seism

De data această, foarte multe persoane din diverse cartiere ale municipiului Brăila au anunțat, pe rețelele de socializare, faptul că au simțit seismul. La fel și locuitori din localitățile Vădeni, Baldovinesti, Cazasu sau Siliștea, aflate aproape de epicentru. 

De la începutul anului 2023, un singur cutremur s-a mai produs pe raza județului Brăila, în urmă cu o săptămână, mai exact pe 19 februarie, la ora 16:47. Este vorba despre un seism cu magnitudinea de 2,2 grade, la o adâncime de 10 km, cu epicentrul tot în apropierea localității Vădeni.

Epicentrul cutremurului de pe 19 februarie
Comentarii