stiri Braila – debraila.ro

Braila a ramas fara echipa de baschet in Liga Nationala | „Prin minciuna, primarul Dragomir a omorat baschetul!” – Totolici, presedintele Cuza Sport

Echipa de seniori a clubului brailean de baschet „Cuza Sport” s-a retras oficial din Liga Nationala, incepand cu 8 ianuarie. Motivul: problemele financiare cauzate de lipsa sustinerii din partea autoritatilor locale. Mircea Totolici, presedintele gruparii sportive, arata cu degetul spre primarul Marian Dragomir, pe care, in trecut, l-a numit „ucigasul viitorului copiilor care practica baschetul”.

„Au fost 11 ani in care am construit un proiect sanatos in sistem piramidal, un sistem prin care, in perioada 2007- 2018, au trecut peste 7.000 de copii din Braila, de la Babybaschet pana la Seniori, incununand aceasta munca si aceste sacrificii cu promovarea in Liga Nationala de baschet masculin. (…) Ramane totusi un gust amar legat de faptul ca primarul Dragomir Viorel Marian nu a avut incredere in proiectul echipei de Liga Nationala si prin minciuna si o decizie clar politica a omorat baschetul din cauza unor interese meschine ale unor oameni care nu au ce cauta in functii de conducere! Domnilor, sportul este si trebuie sa ramana apolitic! Astfel… baschetul a murit la Braila!”, a precizat presedintele „Cuza Sport”.

La sfarsitul anului trecut, Totolici a oferit presei copia unui document semnat de Dragomir pe 23 iulie 2018, adresat Federatiei Romane de Baschet, in care Primaria garanta sustinerea financiara a „Cuza Sport”, pentru ca echipa sa se poata inscrie in Liga Nationala de Baschet masculin, sezonul 2018-2019. Apoi, dupa atacul sangeros de la „The Music Pub”, in urma caruia doi jucatori americani au fost injunghiati, primarul s-a angajat ca municipalitatea va aloca 180.000 de lei echipei la rectificarea bugetara din octombrie, fapt care insa nu s-a mai intamplat.

De cealalta parte, Marian Dragomir s-a aparat invocand o modificare a legislatiei in domeniu, respectiv un anumit ordin de ministru, motiv pentru care Regulamentul Primariei trebuie, la randul lui, schimbat, generand un blocaj.

„Cuza Sport” trebuia sa dispute pe 12 ianuarie meciul cu ABC Athletic Constanta. 

Comentarii