stiri Braila – debraila.ro

Braila, peste 3 la mie! | Prefectul, aluzie la primar: „Cand va rugam sa purtam masti permanent, unii m-au facut albie de porci!”

Prefectul interimar Simona Draghincescu a anuntat faptul ca „se vor inchide unele activitati pentru 14 zile sau poate chiar si mai rau”, in conditile in care rata de infectare cu noul coronavirus a depasit, in cursul zilei de sambata, pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Totodata, Draghincescu a facut aluzie si la primarul Marian Dragomir, vorbind despre persoane care, „in loc de interesul si sanatatea cetatenilor, vedeau doar voturi pentru partid”.

In urma cu aproximativ o luna de zile, edilul a criticat in termeni duri hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta prin care se impunea purtarea mastii de protectie pe intreg teritoriul municipiului, desi rata de infectare depasise doar  pragul de 1,5.

„Acum 3 saptamani cand va atentionam si va rugam sa purtam masti permanent, unii m-au facut albie de porci, pana la urma doar pentru ca am vrut binele cetatenilor adica degeaba. Azi (n.r. sambata) s-a intamplat ceea ce am incercat sa evitam prin decizia CJSU din 12.10.2020 cu privire la purtarea permanenta a mastii de protectie adica incidenta bolnavilor de COVID-19 a crescut peste 3 la mia de locuitori – avem in mun. Braila 3,41. Din 16.11.2020 se vor inchide unele activitati pentru 14 zile sau poate chiar si mai rau, la o incidenta de peste 6 bolnavi la mia de locuitori, se vor carantina unele localitati, mari sau mici… Ce-ar trebui sa spun eu azi celor care acum 3 saptamani m-au jignit si m-au balacarit peste tot pentru o decizie buna si, in loc de interesul si sanatatea cetatenilor, vedeau doar voturi pentru partid?”, a precizat subprefectul cu atributii de prefect pe o retea de socializare.

Primarul, ATAC DUR la Draghincescu: „Va bateti joc de Braila si de braileni. Vedeti ca tot la propunerea mea ajungeti, fortata de Guvern? Am vazut ce face functia din om” | CNSU a decis: masca e OBLIGATORIE doar la 3 cazuri/1.000 locuitori

Subprefectul, RASPUNS pentru Dragomir: „Uite, de aia nu mai pot eu acum! N-am sa anulez nicio hotarare. Primarul e foarte alintat! Crede ca daca a castigat alegerile cu 63%, o sa cadem toti pe spate”

Comentarii