stiri Braila – debraila.ro

Braila, in TOPUL oraselor din Romania unde se traieste cel mai RAU, alaturi de Vaslui sau Alexandria | Vidin, printre cartierele unde romanii o duc cel mai greu

Un studiu realizat de platforma Storia.ro si agentia D&D Research arata ca municipiul Brasov este centrul urban cu cel mai avantajos cost al vietii din Romania. La polul opus, Resita a fost desemnat orasul unde se traieste cel mai rau. Braila se afla pe locul 10 in topul celor mai neavantajoase orase din punct de vedere al costului vietii.

Cercetarea citata a analizat perceptia pe care romanii o au asupra costului vietii simtit din orasul si cartierul in care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obtin.

Dupa Brasov, clasamentul continua cu orasele Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Pitesti, Timisoara, Tsrgu Mures, Craiova, Bucuresti si Iasi. In topul „ASA NU”, dupa Resita, apar, in aceasta ordine, Alexandria, Vaslui, Focsani, Piatra-Neamt, Satu-Mare, Tulcea, Calarasi, Botosani si Braila.

La nivel de regiuni, Transilvania este considerata zona cu cel mai avantajos cost al vietii, fiind urmata de Bucuresti si Ilfov, Oltenia si Banat. Moldova, Dobrogea si Muntenia au obtinut cel mai mic scor.

Storia si D&D Research au publicat si un top al cartierelor din Romania unde traiul locuitorilor este dificil. In top 20 cartiere neavantajoase, pe locul 9 se afla zona formata din cartierele brailene Vidin si Progresul, iar pe 10 cartierul Micro 40 din Galati. 

In top 20 cele mai avantajoase cartiere din tara nu se afla niciun cartier din municipiul Braila.

Comentarii