stiri Braila – debraila.ro

BRAILA, fara prefect: Paladi a fost DEMIS! | Catalin Boboc va fi numit de Guvernul Orban | Varga (PNL): „Cred ca Braila are nevoie de un prefect tanar si implicat” | Chiru (PNTCD): „Un lucru bun, dupa foarte multi ani!”

Prefecti din aproape 30 de judete, printre care si Braila, au fost schimbati. In sedinta de marti, 10 decembrie, care s-a incheiat aproape de miezul noptii, Guvernul Orban a adoptat hotararile de incetare a exercitarii functiei pentru 28 de prefecti.

Astfel, prefectul George Adrian Paladi (foto) si-a incheiat mandatul inceput in decembrie 2017, in timpul Guvernului condus de Mihai Tudose. Pana cand Guvernul va desemna o alta persoana in locul lui Paladi, fotoliul de prefect va fi ocupat de subprefectul Rada Sterea.

„Va multumesc pentru tot sprijinul acordat de-a lungul colaborarii noastre, pentru toate eforturile, pentru intelegerea si receptivitatea de care ati dat dovada. Toti ne dam foarte bine seama ca asemenea rezultate n-ar fi fost posibile fara cooperarea si efortul fiecaruia dintre dumneavoastra. Pentru mine a fost o experienta placuta si ma bucur ca am reusit sa facem lucrurile posibile impreuna. (…) Va urez toate cele bune!”, a precizat fostul prefect pe o retea de socializare.

Potrivit unor surse politice, Guvernul Orban urmeaza sa il numeasca, cel mai probabil la sfarsitul acestei saptamani, pe fostul senator Catalin Boboc (foto), prim-vicepresedintele Organizatiei Judetene PNL.

Intrucat are un mandat incheiat de parlamentar, potrivit legislatiei, Boboc nu trebuie sa mai urmeze programul de formare specializata pentru ocuparea unei functii publice corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici, ci doar sa devina functionar public.

Printre putinii politicieni care au comentat viitoarea numire a lui Catalin Boboc se numara si deputatul liberal Vasile Varga, care l-a descris pe colegul sau de partid, pe o retea de socializare, ca fiind „un liberal autentic, un om cu o importanta experienta administrativa, parlamentara si politica”, amintind si faptul ca Boboc a fost presedintele uneia dintre cele mai importante comisii din Senat.

„Ca fost presedinte al Comisiei Juridice a Senatului, Catalin are categoric toate aptitudinile necesare pentru a indeplini cu responsabilitate si eficienta functia de prefect al judetului Braila. Decizia premierului Ludovic Orban va insemna un pas inainte pentru braileni. Cred ca Braila are nevoie de un prefect tanar si implicat, un om care sa nu stea inchis in birou, rupt de realitatile care ne inconjoara. Am convingerea ca, fara nici cea mai mica indoiala, Catalin Boboc va fi un astfel de prefect, un reprezentant al Guvernului in teritoriu despre care nu se va putea spune niciodata ca lipseste cu desavarsire din spatiul public”, a mentionat Varga.

Fostul consilier judetean Gheorghe Chiru, presedintele Organizatiei Judetene PNTCD, a descris intentia Guvernului Orban de a-l numi prefect pe Catalin Boboc ca fiind „un lucru bun, dupa foarte multi ani”, cu referire la faptul ca „un lider politic rodat ia aceasta functie”.

„Cu o exceptie in urma cu aproape doua decenii, prefectii au fost numiti pe motivul ca „e baiat bun, il avem sub control”! O porcarie autohtona, bineinteles! (…) Dupa foarte mult timp, la Braila se prefigureaza o numire politica in functia de prefect care capata greutate. Indiferent daca este meritul celui care va fi numit sau a celor care de obicei „bobineaza” in parlitul asta de judet, faptul ca un lider politic rodat ia aceasta functie este un lucru bun, dupa foarte multi ani. Fost presedinte de organizatie judeteana, cu mandat de senator si sef al Comisiei juridice din Senatul Romaniei, are toate argumentele necesare si calificarea potrivita pentru a reprezenta Guvernul in teritoriu”, a explicat Chiru.

Catalin Boboc, prim-vicepresedintele Organizatiei Judetene PNL, a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean, senator (2012-2016), presedintele Organizatiei Judetene PNL (2009-2016) si principalul contracandidat al lui Marian Dragomir la alegerile din 2016.

In prezent, fostul parlamentar este presedintele Comisiei de Statut a PNL.

Comentarii