stiri Braila – debraila.ro

Braila a inceput batalia cu Galatiul: Consiliul Judetean a cerut Guvernului Tudose sa verifice situatia sutelor de hectare ale Brailei ajunse la Galati in 2002, date in arenda, desi aveau ca destinatie construirea de locuinte

In 2002, pe vremea Guvernului Adrian Nastase (PSD), prin hotararea de guvern 512, un teren de 1.000 ha, aflat pe raza judetului Braila, a fost oferit Galatiului, fiind mutat in proprietatea publica a Consiliului Local Municipal Galati. Cele 1.000 ha aveau ca destinatie, conform hotararii mentionate, „constructia de locuinte si utilitati sociale”, numai ca doar aproximativ 50 ha au fost urbanizate, restul fiind arendate. Mai precis, este vorba despre Cartierul Siret.

Recent, liberalii au repus pe tapet subiectul, cerand administratiei locale PSD sa ceara Guvernului condus de deputatul brailean Mihai Tudose sa restituie Brailei hectarele pe care CLM le arendeaza, nerespectand astfel hotararea de guvern de acum 15 ani.

Desi se feresc sa porneasca, cel putin public, un razboi cu administratia PSD a Galatiului, social-democratii braileni au anuntat, prin vocea senatorului Ion Rotaru, presedintele Organizatiei Judetene, ca vor vedea „care sunt pasii de urmat, daca e ceva de facut”.

Intre timp, in urma cu doua zile, pe 25 iulie, Consiliul Judetean Braila a transmis Ministerului Dezvoltarii si Ministerului Agriculturii o adresa prin care reclama faptul ca Galatiul arendeaza hectarele primite in 2002, fapt care incalca prevederile hotararii de guvern referitoare la constructia de locuinte. 

Trebuie precizat faptul ca terenul ajuns la Galati se afla pe teritoriul judetului Braila, insa, in 2002, era in proprietatea Agentiei Domeniilor Statului (ADS). In cazul in care Guvernul Tudose va decide restituirea celor aproape 1.000 ha, terenul va ajunge la ADS. Trecerea de la ADS in proprietatea Consiliului Judetean Braila, cum solicita PNL, se poate face insa prin hotarare de guvern.

Foto: Viata Libera

Comentarii