stiri Braila – debraila.ro

Botea (PND): „Infrastructura sportiva e degradata in Braila. In cartiere, copiii fac sport printre blocuri”

Consilierul municipal Bogdan Botea (PND) a afirmat, joi, in cadrul sedintei Consiliului Local Municipal, ca Primaria ar trebui sa construiasca infrastructura sportiva inainte de a finanta sportul de masa sau de performanta, precizand ca, „in cartiere, copii practica sportul printre blocuri”.

„Daca vrem sa avem sport de masa si, indirect, sport de performanta, nu se poate fara imbunatatirea infrastructurii sportive. Noi finantam acum cluburile sportive, ceea ce e foarte bine si corect, dar sa nu uitam ca acesti sportivi se formeaza din copilarie, din adolescenta. Fara o infrastructura sportiva adecvata nu se va putea face performanta. Vreau sa va atrag atentia ca sunt zone unde nu exista deloc infrastructura sportiva, mai ales in cartiere, unde copiii practica sportul printre blocuri si nu in baze sportive, cum se intampla in orice oras modern. Cred ca ar trebui sa aveti in vedere realizarea infrastructurii sportive si apoi alte cheltuieli legate de sportul de masa. Infrastructura sportiva este degradata in acest oras”, a spus Botea.

PND-istul si-a exprimat opinia atunci cand de dezbatea proiectul de hotarare privind aprobarea regulamentului prin care activitatea sportiva este finantata de la bugetul local.

Comentarii