stiri Braila – debraila.ro

Boboc susține că PNL-istul D. Lungu, șeful Electrica Furnizare, ar fi „în spatele” SCANDALULUI furtului de curent: „Specialist fiind, este director acolo!”

Cătălin Boboc (foto jos), ex – secretar de stat, prefect, senator și președinte al PNL Brăila, a afirmat, miercuri, la Reperul TV, că Dănuț Lungu, consilier județean PNL și șef al Electrica Furnizare, ar fi orchestrat scandalul furtulului de curent care, la sfârșitul anului trecut, l-a avut în prim-plan. 

În octombrie 2022, după ce informațiile legate de un branșament ilegal la rețeaua electrică și demararea cercetărilor penale în acest caz au fost făcute publice, Boboc a anunțat că demisionează din PNL și că va reveni „cu toate explicațiile și documentele necesare după ce voi face toate demersurile pentru a-mi demonstra nevinovăția”.

Recent, acesta a publicat două documente (DETALII AICI) care, în opinia sa, arată faptul că „acel scandal avea un singur temei: să fiu scos din politică, bineînțeles cu forța, de cei care n-au înțeles că politică este despre cu totul altceva.”

Boboc, la Reperul TV: „Este vorba despre colegul nostru, care, specialist fiind, este director acolo

Fostul lider PNL Brăila a pronunțat numele lui Dănuț Lungu, consilier județean și șef al Centrului Relații Clienți Brăila al Electrica Furnizare SA, atunci când, în cadrul emisiunii online Reperul TV, a fost întrebat dacă scandalul furtului de energie electrică a fost „o greșeală de comunicare sau de organizare la Electrica” sau „o strategie gândită să-l elimine din politică.

„Vă spun un lucru din culise – mai pot afla și eu diferite lucruri: nu prea poți să îți explici cum evenimentul la Poliție, deși a fost sesizat prin 112, nu e încă înregistrat la ora aia, dar presa mă sună deja să mă întrebe care e situația. Nu prea e explicabil și nu prea se întâmplă! Cineva de acolo (n.r. de la societatea din domeniul energiei electrice) a avut un astfel de interes și cineva din presă, cu care avea niște conexiuni, legături, a speculat momentul. Presa își face treaba, fiecare cum vrea: alții mai bine, alții mai rău, alții mai corect, alții tendențios… De cealaltă parte, evident că este vorba despre colegul nostru, care, specialist fiind, este director acolo. Mă gândesc că în orice instituție, prima oară, informezi un director. Colegul Dan Lungu!”, a explicat Cătălin Boboc.

În același timp, sursa citată a mai subliniat faptul că, în urmă cu șase luni, la momentul declanșării scandalului, deși nu rostise numele lui Lungu, cel din urmă i-ar fi transmis că „nu are nicio legătură cu subiectul”.

„Indiferent de situație și poziția dintre noi, tot procedura tot trebuie să o urmezi. Nu știu dacă se fac din astea… suni presa și faci… Nu am o astfel de confirmare, dar punând cap la cap niște lucruri, aș putea trage o astfel de concluzie. Mi s-a părut altceva interesant… Eu nu te întreb nimic, nu am spus nicăieri despre astfel de bănuieli și primesc mesaj de la el (n.r. Dănuț Lungu) în care mi-a spus că nu are nicio legătură cu subiectul. Păi, nu te-am întrebat și nici nu am zis, nu te-am acuzat… Cel puțin ciudat!”, a concluzionat politicianul.

În ultimii ani, Cătălin Boboc s-a aflat într-un conflict deschis cu deputatul Alexandru Popa, actualul președinte al PNL Brăila, asumat prin diverse declarații publice de ambele părți.

De cealaltă parte, Dănuț Lungu este unul dintre vicepreședinții din subordinea politică a lui Popa și unul dintre consilierii județeni cu cea mai mare vechime. La începutul anului trecut, vicele PNL a fost numit șef al Centrului Relații Clienți Brăila al Electrica Furnizare SA –  filiala județeană a societății la care statul român este acționar majoritar.

Comentarii