stiri Braila – debraila.ro

Boboc (PNL): „Podul suspendat de la Braila a ramas… suspendat! Statul si-a aratat si in acest caz sublima competenta, in cel mai pur stil romanesc”

Prim-vicepresedintele Organizatiei Judetene PNL, fostul senator Catalin Boboc, a comentat pe o retea de socializare informatiile cu privire la faptul ca asocierea Astaldi (Italia) – IHI Infrastructure Systems  (Japonia), castigatoarea contractului pentru proiectarea si construirea podului suspendat peste Dunare, a notificat Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu privire la intentia de a solicita costuri suplimentare si extensie de timp, sustinand ca nu pot face proiectul podului fara a sti unde vor fi relocate retelele de utilitati.

„<<A fost odată ca niciodata…>>, asa incep mai toate basmele, dar si povestea podului peste Dunare, a carui personaj principal, statul, pune carul inaintea boilor. Mai exact, podul suspendat de la Braila a ramas… suspendat! De parca n-am fi asteptat podul zeci de ani, fiind subiect principal mai in fiecare campanie electorala, statul si-a aratat si in acest caz sublima competenta, in cel mai pur stil romanesc. Pentru ca nu s-a rezolvat problema relocarii retelelor de utilitati din zona in care va fi construit podul, castigatorii, firmele din Japonia si Italia, reclama ca nu pot demara lucrarile de proiectare, amenintand cu solicitarea de costuri suplimentare. Deci, mai dureaza…”, a precizat Boboc.

Liberalul sustine ca „cei care si-au trecut podul in cartea de vizita” ar trebui sa faca declaratii si cu privire la problemele ridicate de asocierea italiano-japoneza: „Cei care mai ca au reusit sa ne pacaleasca, la cat de inisistenti au fost, in legatură cu meritul lor nu spun nimic legat de noile probleme? Si nu ma refer doar la primarul Dragomir. Oricum, el se lauda cu orice!”

Comentarii