stiri Braila – debraila.ro

Boboc (PNL), despre limitarea dreptului romanilor de a munci in strainatate: „O abordare prea comunista, de PDSR-ul anilor ’90”

Fostul senator Catalin Boboc, prim-vicepresedintele Organizatiei Judetene PNL, a comentat pe o retea de socializare declaratiile recente ale lui Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, referitoare la faptul ca romanii care lucreaza in alte tari ar trebui sa aiba un permis de munca pe o perioada limitata.

„Ia mai gandeste-te, te rog, poate-ti vin alte idei! esti un socialist tanar, care cred ca poate mai mult de atat. Abordarea ta de acum e prea comunista, e de PDSR-ul anilor ’90! Romanii merita si au dreptul la mai mult!”, a precizat liberalul.

Intre timp, ministrul Teodorovici a revenit asupra subiectului permiselor de munca limitate, aratand ca a fost „o exprimare nefericita”, care „nu reprezinta in niciun fel pozitia Guvernului”.

Boboc sustine ca a constatat lipsa de pe piata muncii din Romania a meseriasilor „buni si seriosi, pe care te poti baza”, intrucat „oamenii buni pleaca primii, sa le asigure un trai mai bun familiilor lor”, insa considera ca ministrul Teodorovici ar trebui sa se gandeasca cum sa ii faca sa se intoarca in tara „pe cei care muncesc in lumea larga” in loc sa isi faca planuri legate de ingradirea dreptului la munca si libera circulatie.

„Nu stiu, ma gandesc ca si-ar dori (n.r. romanii care muncesc in strainatate) cateva lucruri simple, cum ar fi ceva infrastructura, niste sisteme de sanatate si educatie mai bine finantate si mai eficiente, poate ceva taxe pe munca mai mici. Adică, lucruri normale, asa cum le vad eu”, a mai adaugat fostul parlamentar.

Foto: MD Press

Comentarii