stiri Braila – debraila.ro

Boboc (PNL), despre intarzierile de la pod: „Comisia Europeana a cerut un studiu de impact pentru zonele de cuibarit ale unor pasari” | REPLICA pentru Tudose: „Ma intreb ce face pe la Bruxelles”

Catalin Boboc, presedintele interimar al Organizatiei Judetene PNL, a comentat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, informatiile publicate de Asociatia Pro Infrastructura in legatura cu „intarzierile birocratice” care risca sa transforme podul suspendat peste Dunare „in cel mai rusinos muzeu din istorie”.

Liberalul a precizat faptul ca autorizatia de constructie pentru drumurile care vor lega podul de Braila, Jijila si Macin nu au fost inca emise din cauza unui studiu de mediu cerut de Comisia Europeana. Mai exact, este vorba despre „un studiu de impact pentru zonele de cuibarit ale unor pasari”, care ar urma sa fie finalizat la mijlocul lunii decembrie.

„Pentru ca a aparut in spatiul public o informatie in legatura cu blocarea unor lucrari la pod, vreau sa va spun un lucru… Stiti ca am tinut legatura si cat am fost la Prefectura cu cei de acolo, astfel incat lucrurile sa se miste si am spus atunci ca va fi inacceptabil daca cea mai spectaculoasa lucrare de constructii din Romania ultimilot foarte multi ani ar ramane doar o chestie de muzeu. Nu e deloc asa! Din pacate, trebuie sa respectam si noi niste rigori. Poate suna un pic a gluma, dar nu e gluma deloc: Comisia Europeana a cerut, pentru a putea emite autorizatie de constructie pentru drumurile adiacente podului, un studiu de impact pentru aceasta zona, pentru ca vorbim de Dunare si de tot arealul acesta. Ce credeti? Un studiu pentru zonele de cuibarit ale unor pasari. Acest studiu de impact trebuie sa se desfasoare pe patru anotimpuri. Studiul va fi gata si depus la CNAIR pe 12 decembriem iar atunci se va putea emite autorizatia de mediu. Cu alte cuvinte, dintr-o cauza administrativa care nu tine nici de Guvernul Romaniei, nici de autoritatile locale, ci tine de niste rigori pe care Comisia Europeana le impune in legatura cu mediul, avem acest blocaj in privinta emiterii autorizatiei de constructie la drumurile care leaga Podul de Centura Braila, de Jijila”, a declarat Boboc.

Totodata, liderul PNL a facut referire si la europarlamentarul Mihai Tudose, care a criticat modul in care Guvernul Orban gestioneaza proiectul podului suspendat peste Dunare.

„Va spun ca mie imi pare rau sa vad un politician pe care-l cunoastem cu totii destul de bine pregatit si informat… Mai e si europarlamentar! Fie nu stie lucrurile astea, desi ar fi trebuit sa le stie – si atunci ma intreb ce face pe la Bruxelles, fie duce un pic populismul prea mult, zic eu. Dar realitatea este cum v-am prezentat-o eu mai devreme si se poate verifica, toate datele fiind publice”, a mai adaugat sursa citata.

Tudose, despre PROBLEMELE de la pod: „Treziti-va si semnati! Drumurile de la pod nu trec Alpii! E absolut incredibil! Daca nu se rezolva, ii voi scrie premierului Orban”

Comentarii