stiri Braila – debraila.ro

Boboc (PNL), candidat la sefia CJ: „Am primit asigurari ca Termocentrala de Chiscani va putea fi pusa din nou in functiune”

„Am primit asigurari de la ministrul Economiei si de la ministrul Energiei, in special, ca Termocentrala de la Chiscani va putea fi pusa din nou in functiune, aducând, bineinteles, locuri de munca si venituri suplimentare atât pentru comuna Chiscani, cât si pentru judetul Braila” – este declratia facuta de candidatul PNL la presedintia Consiliului Judetean Braila, Catalin Boboc.

Liberalul a vorbit despre acest subiect in cadrul unei conferinte de presa la care a participat si Niculae Havrilet, secretar de stat in Ministerul Energiei.

Acesta din urma a s-a aflat astazi intr-o vizita electorala la Braila si dupa conferinta de presa, insotit de Boboc, de Lucian Caprariu, candidat Aliantei PNL-Braila Noua la Primaria municipiului Braila si de Alexandru Danaila, presedintele PNL Braila, au facut o vizita la Termocentrala de la Chiscani, pentru a vedea care este situatia la fata locului.

Revenind la candidatul Catalin Boboc, acesta a afirmat: „In general, energia si resursele naturale sunt o tema importanta si exploatarea acestor resurse si rezerve incepe sa devina si mai importanta pentru judete, pentru comunitatile locale, intrucât pâna la 80% din tot ce inseamna redevente in tara asta din exploatarea resurselor de suprafata sau din subsol, sumele provenite de aici vor ramâne la bugetele locale, ceea ce poate insemna un lucu extraordinar pentru asigurarea veniturilor fie la CJ, fie pentru localitatile din judetul nostru. Este o tema extrem de importanta, pentru ca dezvoltarea economica, am tot spus-o, este pentru noi extraordinar de importanta; consideram ca e singurul motor al bunastarii brailenilor.

Am avut o discutie cu domnul ministru Virgil Popescu acum ceva timp si cu domnul ministru Havrilet si-i multumesc mult ca a venit la Braila astazi. Vom merge la Termocentrala de la Braila, care, din pacate, acum câtiva ani, dupa o retehnologizare de cateva zeci de milioane de euro, in doar câteva luni a fost inchisa si oprita. E pacat ce se intampla acolo.

Din fericire, ea s-a conservat foarte bine si am primit asigurari de la ministrul Economiei si de la ministrul Energiei, in special, ca acest grup de la Chiscani va putea fi pus din nou in functiune, aducând, bineinteles, locuri de munca si venituri suplimentare atât pentru comuna Chiscani, cât si pentru judetul Braila.

De asemenea, mai sunt si alte investitii in domeniul energiei care urmeaza a fi facute in judetul nostru si care, de asemenea, vor aduce si venituri si locuri de munca”.

Comentarii