stiri Braila – debraila.ro

Boboc (PNL), ATAC la Tudose: „Cand era premier, la Braila au venit 0 lei” | „Ne da lectii de la adapostul celor 20.000 de euro pe luna” | Candidatul PNL, suparat ca Tudose ii sustine pe Dragomir si Chiriac, candidatii PSD

Fostul prefect Catalin Boboc, candidatul Aliantei PNL-Braila Noua pentru fotoliul de presedinte al Consiliului Judetean, a lansat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, o serie de atacuri la adresa europarlamentarului social-democrat Mihai Tudose.

Boboc s-a aratat deranjat de faptul ca fostul prim-ministru ii sustine pe candidatii PSD Marian Dragomir (n.r. primarul municipiului) si Francisk Iulian Chiriac (n.r. presedintele CJ), subliniind faptul ca „da tot felul de lectii, de la adapostul celor 20.000 euro pe luna pe care-i incaseaza ca salariu de la Bruxelles”.

Totodata, liberalul sustine ca Guvernul Mihai Tudose a alocat „0 lei” atat Primariei Municipiului, cat si Consiliului Judetean.

„Cat de trist o fi ca domnul care, astazi, ne garanteaza … si crede ca Braila a uitat ca am avut candva niste baroni de aici, si Braila sigur nu mai vrea baroni… ne garanteaza ce buni sunt candidatii lor. Da, la Mihai Tudose ma refer! Cred ca a uitat sa ne spuna ceva: ca, in bugetul pe care l-a propus in 2018 cand era prim-ministru, a facut un lucru… si ne spune ca e cea mai buna echipa pentru Braila. Da, e cea mai buna echipa zero pentru Braila. Am aici documentele! De fapt, sunt publice, pentru ca sunt in Monitorul Oficial: Legea bugetului de stat, pe care domnul Tudose a propus-o. Ce credeti, la Braila au venit zero lei. Zero lei la municipiu, zero lei la judet. Zero lei, la cel mai important capitol, privind finantarea diferitelor activitati pe legea bugetului de stat, banii de atunci, de la inceput de an. Am inteles atunci o explicatie, ca nu e premierul Brailei, e premierul tarii. Asta inseamna ca nu puteai sa dai cei mai multi bani Brailei. Corect! Nu poti sa aloci cea mai mare suma, am inteles si sunt de acord cu asta, desi daca sunt proiecte, dai, pentru ca banii ii dai pe proiecte, nu pe prietenii. Zero! Haideti sa va dau cateva exemple: Buzau – 340 miliarde, Galati -640 miliarde. In acelasi buget, vecinii… La domnul Nica (n.r. Galati), cu care nu-i asa era in conflict. Dupa patru ani de mandat, ne garanteaza cum o garanta Vanghelie pe doamna ministru de la Invatamant, daca va aduceti aminte. Mi se pare trist, foarte trist. Chestiunea asta care se intampla de vreo luna de zile, cu Mihai care vine si ne da tot felul de lectii, de la adapostul celor 20.000 euro pe luna pe care-i incaseaza ca salariu de la Bruxelles pentru ca brailenii l-au trimis acolo, mi se pare ca e putin anacronic. Cu siguranta, Braila nu mai are nevoie de un tatuc, de un baron care vine si ne spune ca ala e bun, ala e rau, ca asta merita, ca asta nu merita. Cu siguranta, nu!”, a declarat Boboc.

Reamintim faptul ca, la inceputul acestei luni, Mihai Tudose i-a cerut public premierului Ludovic Orban sa il demita din functie pe prefectul Catalin Boboc, acuzandu-l de faptul ca s-a comportat ca „un candidat care politic toate bunele si relele petrecute in Braila”, cu referire la pandemie si la rolul avut de prefect in gestionarea crizei sanitare.

Ulterior, Boboc a anuntat ca renunta la fotoliul de prefect pentru a intra in cursa electorala pentru sefia judetului.

Comentarii