stiri Braila – debraila.ro

Bazinul olimpic. 5 ani de intarzieri! | A trebuit sa vina un ministru UDMR la Braila: „Reziliem contractul daca intr-o luna nu se reiau lucrarile!”

Promisiune transanta a lui Cseke Attila, ministrului Dezvoltarii: rezilierea contractului daca nu se reiau lucrarile la bazinul olimpic din Parcul Monument, care trebuia sa fie gata acum cinci ani! La sfarsitul saptamanii trecute, aflat in vizita la Braila, liderul UDMR s-a declarat „extrem de nemultumit” de situatie.

„Nu am vazut niciun muncitor, nici macar in conditiile in care au stiut ca vine ministrul. Eu nu-mi doresc mascarade, nu asta-i ideea – ca acum, daca vine ministrul, sa ne organizam cu santierul, dar nici macar stiind ca vine ministrul, nu a fost niciun muncitor! E o problema de mobilizare a constructorului. Pot sa va spun ca daca in maximum o luna, nu mai mult – si decizia a fost deja comunicata la Compania Nationala de Investitii – nu exista o mobilizare a acestui constructor, noi vom rezilia contractul. Nu vom mai sta sa aratam ca fiind autoritati care nu sunt capabile sa finalizeze un bazin de inot. Nu mai este mult, dar, totusi, nu e munca numai de cateva saptamani, cum a incercat sa ne explice constructorul. Cu o mobilizare exemplara, in cateva luni poate fi finalizat. Daca intr-o luna nu se mobilizeaza constructorul si nu incepe sa lucreze – sa vedem o mobilizare clara, contractul va fi reziliat”, a declarat ministrul Dezvoltarii.

Totodata, Cseke Attila a anuntat ca, in cazul rezilierii, va fi demarata o noua procedura pentru a fi gasit un constructor care sa termine lucrarile, fapt care, desi va dura cateva luni, este o varianta mai buna „decat sa stam cum stam de ani de zile”.

„Nu mai toleram aceasta atitudine in care se spun basme frumoase. Lucrurile sunt extrem de clare pentru mine! Arata o impotenta a statului de a finaliza o lucrare importanta pentru un oras care are o traditie extraordinata la inot. Eu cred ca autoritatea statului trebuie sa aiba o fermitate mult mai mare. Nu e treaba mea sa caut vinovati, ci sa termin aceasta investitie de care sa se bucure brailenii. Eu cred ca putea fi reziliat si pana acum (n.r. contractul). Nu vreau sa mai tolerez aceasta chestiune si cautam alt constructor”, a concluzionat sursa citata.

Lucrarile la obiectivul a carui valoare se apropie de 8 milioane de euro au demarat in primavara anului 2015. De atunci, constructorul, firma „Midanne Invest Grup”, a amanat de nenumarate ori termenul de finalizare, cel initial fiind in luna martie 2016.

Ultima oara cand muncitorii au luat cu asalt santierul bazinului a fost in campania electorala de la alegerile locale din 2020, in timpul unei vizite a lui Ludovic Orban, pe atunci prim-ministru. La acel moment, directorul general al firmei i-a promis lui Orban, in fata jurnalistilor, ca lucrarile vor fi gata la sfarsitul anului… Realitatea? Dupa vizita liderului PNL, santierul a ramas pustiu!

Comentarii